Pasniegti "Platīna peles" apbalvojumi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Informāciju un komunikāciju tehnoloģiju balva "Platīna pele" "Uzņēmuma digitālā transformācija" lielo uzņēmumu kategorijā šogad pasniegta AS "Rīgas Starptautiskā autoosta" par autobusu satiksmes reisu vadības un automatizācijas sistēmu, ko izstrādāja SIA "Latvijas mobilais telefons" (LMT), informēja pasākuma rīkotāji.

Kategorijā "Valsts digitālā transformācija" sadaļā "Pakalpojumi" balvu saņēma Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde sadarbībā ar Centrālo vēlēšanu komisiju par Elektronisko tiešsaistes vēlētāju reģistru 2021.gada pašvaldību vēlēšanās, ko veidoja SIA "Sooar".

Sadaļā "Sistēmas" par labākajiem atzīti SIA "ZZ Dats" ar digitālā Covid-19 sertifikāta izstrādi, kas tapa, sadarbojoties "ZZ Dats" ar apakšuzņēmējiem SIA "Kleintech Services" un SIA "Mobilly".

Sadaļā "Sistēmas" tika pasniegta arī uzņēmuma SIA "Tet" speciālbalva, ko saņēma Valsts kanceleja par valsts un pašvaldību iestāžu tīmekļvietņu vienotās platformas izstrādi.

Kategorijā "Uzņēmuma digitālā transformācija" mazo un vidējo uzņēmumu sadaļā par labāko atzīts Liepājas speciālās ekonomiskās zonas SIA "Lesjofors Springs LV" par dokumentu vadības sistēmas "Namejs" ieviešanu uzņēmumā, ko veica AS "RIX Technologies". Balva tika pasniegta partnerībā ar Ekonomikas ministriju un projektu DINNOCAP.

"Uzņēmuma digitālā transformācija" speciālbalvu pasniedza arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, godinot VAS "Valsts nekustamie īpašumi" par nekustamo īpašumu attīstības projektu būvniecības informācijas modelēšanas vidē.

Speciālbalvu par veiksmīgāko E-paraksta integrācijas risinājumu saņēma SIA "Miittech" par darba aizsardzības procesu transformācijas projektu "Meemo E-work Safety". Balva tiek pasniegta sadarbībā ar Latvijas Valsts radio un televīzijas centru.

Kategorijā "Labākais e-skolotājs" formālās izglītības sadaļā balvu saņēma Rīgas Franču liceja un Latvijas Universitātes interešu izglītības skolas "Prātnieku laboratorija" matemātikas skolotāja Līga Zālīte. Neformālās izglītības sadaļā "Labākā e-skolotāja" balvas laureāts ir "Codelex" programmēšanas kursu pasniedzējs Sandris Artemjevs.

E-skolotāja speciālbalvu pasniedza arī LMT, godinot Riebiņu vidusskolas informātikas un programmēšanas skolotāju Gunti Tjarvju.

Kategorijā "Labākā kiberdrošības pratības iniciatīva" par labāko tika atzīta un "Platīna peles balvu" saņēma Finanšu nozares asociācija par informatīvo kampaņu drošības attālināto finanšu pakalpojumu izmantošanā veicināšanai "Neuzķeries! Esi gudrāks par krāpniekiem!", ko izstrādāja SIA "Fox Consulting" sadarbībā ar SIA "Ozols IR".

Balva tika pasniegta sadarbībā ar Aizsardzības ministriju, kas šogad šajā kategorijā pasniedza arī godarakstu. To saņēma SIA "Smart Use", kas kopā ar IK "Smart Games" izstrādājuši spēles iedzīvotāju izglītošanai par populārākajām krāpniecības shēmām internetā.

Balva "Platīna pele" tiek pasniegta kopš 2007.gada ar mērķi izcelt veiksmīgākos Latvijā radītos digitālos risinājumus, kas ir noderīgi sabiedrībai, biznesam, pārvaldei un izglītībai, novērtēt un apbalvot izcilākos digitālo prasmju un pratības veicinātājus Latvijā un spēcīgākos projektus, tā popularizējot Latvijā radīto risinājumu panākumus un veicinot izpratni par digitalizācijas attīstības nozīmi Latvijas sabiedrības un ekonomikas izaugsmē.

Jau ziņots, ka ceturtdien notika Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) ikgadējā konference, kuras tēma bija "Digitālais kompass - kā gudri pārvaldīt IKT investīcijas prasmēs, pārvaldē, infrastruktūrā un biznesā". Konferences laikā tika pasniegts arī ikgadējais nozares apbalvojums "Platīna pele".

LIKTA ir profesionāla nevalstiska organizācija, kas izveidota 1998.gadā un aptver visu Latvijas IKT nozari - informācijas tehnoloģiju un programmatūras jomu, telekomunikācijas un pakalpojumu sektoru. LIKTA mērķi ir veicināt informācijas sabiedrības attīstību, IKT izglītības pilnveidi un nozares izaugsmi Latvijā. LIKTA apvieno nozares organizācijas un uzņēmumus, kā arī individuālos biedrus un citas asociācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu