Lietuvā atklāts grupējums, kas cietumniekiem piegādājis narkotikas (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: 15min.lt

Lietuvas tiesībsargāšanas iestādēm pēc pusotru gadu ilgas izmeklēšanas izdevies atklāt kādu noziedzīgu grupējumu.

Tas piegādājis narkotiskās un psihotropās vielas gan notiesātajiem, kas izcieš sodu ieslodzījuma vietās, gan lielos apjomos tās izplatījis cilvēkiem, kas atrodas brīvībā.

Kā ceturtdien preses konferencē paziņojis Lietuvas Cietumu departamenta direktors Virginijs Kuļikausks, ieslodzījuma vietu sistēmas mērogiem gan pati izmeklēšana, gan aizturēto narkotiku apjoms ir nepieredzēti lieli.

Grupējums darbojies galvenokārt Kauņā un Kauņas apriņķī, bet ne tikai tur.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā atklātas un izņemtas dažādas narkotiskās un psihotropās vielas kopsummā par aptuveni 220 000 eiro, taču Kuļikausks aicinājis paturēt prātā, ka ieslodzījumā vietās apreibinošās vielas, tāpat kā visas aizliegtās lietas, tiek tirgotas par desmitkārt augstāku cenu nekā brīvībā. Pēc viņa teiktā, ja viss šo vielu apjoms būtu nonācis cietumos un tur iztirgots, varētu runāt par nelikumīgu peļņu divu miljonu eiro apmērā.

Aizdomās turētā statuss šai lietā noteikts desmit cilvēkiem. Pieci no viņiem apcietināti, četriem tiesa noteikusi ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus, bet viens izcieš jau agrāk piespriestu cietumsodu.

Pirmstiesas izmeklēšana uzsākta, kad pagājušajā pavasarī Pravienišķu labošanas iestādē iesviests un aizturēts narkotiku sainis.

Kā pastāstījis Kauņas apgabala prokuratūras virsprokurors Darjus Valkavičs, sekmīgā operācijā izdevies aizturēt personas, kas organizējušas narkotiku piegādi šai ieslodzījuma vietai.

„Identificējām diezgan lielu personu tīklu, kas izplatīja narkotikas cietumos, un, domājams, no šīs darbības nelikumīgi guva lielus ieņēmumus," viņš norādījis, piebilstot, ka tālāku narkotiku piegādi ieslodzījuma vietām pašlaik izdevies novērst.

Pēc prokurora teiktā, viens no aizdomās turētajiem nodarbojies arī ar kaņepju audzēšanu. Šoruden viņš un viņa sieva aizturēti, viņu garāžā atklāta īpaši iekārtota laboratorija, kurā atrastas arī iekārtas narkotisko un psihotropo vielu fasēšanai. Ģimenes īpašumos atrastas gan kaņepes, gan psihotropie medikamenti.

Novembrī aizturētas personas, kuras narkotiskās un psihotropās vielas ļoti lielos apjomos izplatījušas Kauņā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu