Sasoli pēc vakcīnu pretinieku uzbrukuma EP deputātam pieprasa vainīgo sodīšanu (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētājs Dāvids Sasoli pieprasījis vainīgo sodīšanu pēc vakcīnas noliedzēju uzbrukuma vienam no beļģu EP deputātam aizvadītajā nedēļas nogalē.

"Vainīgie ir jāsauc pie atbildības," tviterī pirmdien paziņoja Sasoli. "Mēs nekad necietīsim šādu naidu. Demokrātijā domstarpības ir jārisina ar vārdiem, nevis vardarbību," norādīja Sasoli.

Nedēļas nogalē vandāļi uz beļģu ES deputāta Paskāla Arimona māju meta Molotova kokteili.

Lai gan tas neaizdedzināja ēku, incidents Arimonu ļoti satraucis.

"Metru zem logiem, kur guļ mūsu bērni. Man trūkst vārdu, un es esmu šausmās," sociālajā tīklā "Facebook" raksta politiķis.

"Es varu tikt galā ar kritiku. Es varu izturēt, ja kāds kritizē mani vai manu darbu. Pat skarbā tonī. Taču tas, kas ir noticis tagad, aiziet par tālu. Daudz par tālu!" uzsver politiķis.

"Mani sauc par "gļēvu". Cik gļēvi ir mest degbumbu mājai, kurā guļ bērni?" sacīja Arimons.

Vandāļi arī apķēpāja Arimona mājas garāžas durvis ar vārdiem "šantāža" un "melis".

Beļģijas mediji citē Arimonu sakām, ka uzbrukumu veikušas personas, kas iestājas pret Covid-19 vakcīnām.

Politiķis iepriekš ir publiski atbalstījis vakcinēšanos pret Covid-19, tostarp ierakstā "Facebook" dienu pirms uzbrukuma.

Briselē svētdien notika protesti pret Covid-19 vakcīnām un ierobežojumiem, kas noteikti cīņā ar pandēmiju, un demonstrācijas noslēgumā izcēlās vardarbīgas sadursmes.

Beļģijas valdība piektdien paziņoja par jauniem ierobežojumiem, tostarp noteica, ka bērnudārzi un sākumskolas brīvdienu sezonā tiks slēgti nedēļu agrāk, un turpmāk bērniem jāvalkā maskas no sešu gadu vecuma. Pasākumos iekštelpās atļauts pulcēties ne vairāk kā 200 cilvēkiem.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu