"Clean R”: uzņēmuma pārziņā esošās ietves Rīgā no sniega ir atbrīvotas (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Vides pakalpojumu uzņēmuma “Clean R” Teritoriju uzturēšanas dienests jau 7. decembra rītā bija pabeidzis ietvju tīrīšanu visās tā pārziņā esošajās ietvēs Rīgas Pārdaugavas administratīvajās teritorijās un Latgales priekšpilsētā, savukārt, Ziemeļu administratīvajā teritorijā darbi teju tiek pabeigti un situācija ir stabilizēta, TVNET informēja uzņēmuma pārstāve Zane Auziņa.

“Esam pateicīgi visiem Rīgas iedzīvotājiem par pacietību un izrādīto sapratni. Kā arī liels paldies uzņēmuma darbiniekiem, kuri pašaizliedzīgi iesaistījās Rīgas ietvju tīrīšanā. Atgādinām, ka ziema turpinās, un aicinām būt piesardzīgiem šajos mainīgajos laikapstākļos,” uzsver “Clean R” Teritoriju uzturēšanas departamenta vadītājs Ģirts Baltrums.

Kā informēja Auziņa, 7. decembrī notikusi arī “Clean R” un “Rīgas domes” pārstāvju tikšanās, kurā pārrunāta aizvadīto dienu situācija. Abas puses vienojās par nepieciešamajām darbībām, lai sekmētu veiksmīgu krīzes risināšanu pie neprognozēti smagiem laikapstākļiem. Uzņēmums norāda, ka visas nedēļas garumā ir kāpinājis un tupina kāpināt tā darba jaudas, lai nākamajā sniegputenī būtu operatīvāki.

Vienlaikus uzņēmums atgādina, ka ziema tikai sākas ar visiem tās sniegiem, saliem, atkušņiem un jauniem aukstuma viļņiem, kas var sagādāt ne mazums pārsteigumu. Arī šajā nedēļas nogalē gaidāmais atkusnis un slapjais sniegs, kas mīsies ar lietu var sagādāt kārtējos sarežģījumus gājējiem. “Mainīgos laika apstākļos, kad gaisa temperatūra ir ap nulli, ietves virsmas temperatūra joprojām var būt zemāka, tāpēc kūstošais sniegs un lietus var pārvērsties tā saucamajā “melnajā ledū” pat uz vistīrākajām ietvēm. “Clean R” sētnieki strādās, lai situāciju normalizētu, taču aicinām būt piesardzīgiem un, ejot pa ietvēm, rēķināties, ka tās var būt slidenas. Esiet uzmanīgi!” akcentē Baltrums. Tāpat uzņēmuma pārstāvji sola nepārtraukti monitorēt laikapstākļus,kā arī reaģēt atbilstoši, lai nodrošinātu ietvju tīrību savā pārziņā esošajās teritorijās – kopumā tie ir aptuveni 5% no visām ietvēm un laukumiem trijās Rīgas pilsētas priekšpilsētās. Kā atgādināja Auziņa, 

Jau vēstīts, ka attiecībā uz Rīgas pašvaldības atbildībā esošo ietvju, kas ir ap 5% no visām ietvēm pilsētā, tīrīšanu pašlaik spēkā ir līgums ar uzņēmumu "Clean R". Pēc Ķirša teiktā, ja šo ietvju tīrīšana neuzlabosies, tad ar šo uzņēmumu nāksies līgumu lauzt. 3. decembrī Rēzeknes domes deputāti ārkārtas sēdē lēma, ka laikus no sniega neattīrītu ietvju dēļ pilsēta lauzīs līgumu ar uzņēmumu "Clean R". 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu