ES noteiks sankcijas Krievijas "Vagner" algotņiem (8)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: SCANPIX

Eiropas Savienība (ES) pirmdien noteiks sankciju paketi personām un kompānijām, kuras saistītas ar Krievijas privāto militāro kompāniju "Vagner", kas tiek apsūdzēta spriedzes vairošanā vairākos konfliktos.

ES valstu ārlietu ministri pirmdien tiksies Briselē un apstiprinās indivīdu un firmu sarakstu, kam tiks iesaldēti aktīvi un aizliegtas vīzas, pavēstīja diplomāti.

"Vagner" kaujinieki piedalījušies operācijās vairākās konflikta zonās, arī Krievijas kaimiņvalstī Ukrainā, Sīrijā un vairākās Āfrikas valstīs.

ES partnerus rīkoties aktīvi mudina Francija, skaidrojot, ka "Vagner" Centrālāfrikas Republikā, Lībijā un Mali ir destabilizējošs efekts.

Krievijas valdība taisnojas, ka tai nav nekāda sakara ar "Vagner", kas tikusi salīdzināta ar līdzīgām ASV privātām militārām kompānijām, arī bēdīgi slaveno "Blackwater".

Tomēr Francijas ārlietu ministrs Žans Īvs Ledriāns "Vagner" raksturoja kā "Krievijas algotņu kompāniju, kas karo netiešā karā Krievijas labā."

"Pat ja Krievija to noliedz, neviens nav apmuļķots," viņš piebilda.

Kā norādīja diplomāti, bloks izmantos vairākus esošos sankciju režīmus, lai "melnajam sarakstam" pievienotu ar "Vagner" saistītus cilvēkus un uzņēmumus.

Saraksts būs brīdinājums valstīm, kas apsver "Vagner" nolīgšanu, arī bijušajai Francijas kolonijai Mali, kur Eiropas karavīri cīnās ar islāmistu nemierniekiem.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu