Vētrās ASV Kentuki štatā vismaz 70 bojāgājušie

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/Scanpics

Vairāk nekā 70 cilvēku miruši spēcīgā viesuļvētrā ASV dienvidaustrumos esošajā Kentuki štatā, bet vētras postījumus radījušas vismaz piecos ASV štatos.

Kentuki štata gubernators Endijs Bešīrs žurnālistiem paziņoja, ka "bijām pārliecināti, ka esam zaudējuši vairāk nekā 50 kentukiešus. Tagad esmu pārliecināts, ka to skaits pārsniedz 70. Līdz dienas beigām tas pat varētu pārsniegt 100".

Vissmagāk viesuļvētra skāra Meifīldu, kur nopostīti veseli kvartāli, mājas un ēkas ir sagrautas, pa ielām mētājas salocītas metāla konstrukcijas, nolauzti koku stumbri un ķieģeļi.

Gubernators jau iepriekš teica, ka atsevišķi apgabali štatā ir iznīcināti. Tā ir "visspēcīgākā viesuļvētra Kentuki vēsturē", viņš atzina.

Meifīldā vētras rezultātā iebruka sveču fabrikas jumts, izraisot lielu upuru skaitu, informēja demokrātu politiķis.

"Pirms pusnakts izsludināju ārkārtas situāciju," paziņoja Bešīrs.

Vētras izraisījušas haosu daudzviet ASV.

Ilinoisas štatā vētra piektdien nopostīja lielu tiešsaistes tirdzniecības kompānijas "Amazon" noliktavu, paziņoja amatpersonas, bet vietējie mediji vēstīja, ka ap 100 darbinieku ir iesprostoti ēkā, kuras trešdaļa ir sagrauta. Glābēji turpina darbu, lai atbrīvotu gruvešos iesprostotos.

Apkaimē, kur noliktavā darbinieki nakts maiņā apstrādāja klientu veiktos pasūtījumus, bija brīdinājums par vētras draudiem.

Arkanzasas štatā viens cilvēks gājis bojā un vēl tika 20 iesprostoti, kad viesuļvētra skāra aprūpes namu "Monette Manor", vēstīja ASV mediji. Glābējiem izdevies visus iesprostotos cilvēkus atbrīvot.

Citviet Arkanzasas štatā vētrā gājis bojā vēl viens cilvēks.

Tāpat vētra skārusi pilsētas Misūri un Tenesī štatos. Ap 200 000 māju ir Kentuki un Tenesī štatos pārrauta elektroapgāde.

ASV prezidents Džo Baidens "Twitter" rakstīja, ka spēcīgās vētras izraisījušas "neiedomājamu traģēdiju". Viņš solīja, ka federālā valdība sniegs visu nepieciešamo palīdzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu