Foto Protesta akcijā pie Rīgas pils kopā 14 aizturētie; sākti četri kriminālprocesi

Viens policists hospitalizēts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Gobzema protesta akcija "Rododendrs"
Gobzema protesta akcija "Rododendrs" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Valsts policija pirmdienas vakarā opozīcijas politiķa Alda Gobzema (LuK) rīkotajā nesankcionētajā protesta akcijā pie Rīgas pils aizturējusi 14 personas.

Valsts un Rīgas Pašvaldības policija konstatēja dažādus pārkāpumus, par kuriem 14 personas aizturētas un nogādātas iecirknī procesuālo darbību veikšanai. Tostarp ap plkst.23 persona aizturēta par nepakļaušanos likumsargu likumīgajām prasībām un uzbrukumu policistam.

Kopumā par nesankcionētās pulcēšanās laikā fiksētajiem pārkāpumiem sākti desmit administratīvā pārkāpuma procesi un četri kriminālprocesi. Tāpat tiks vērtēta organizatoru un iesaistīto personu atbildība.

Aģentūra LETA novēroja, ka protesta pasākumā pie Rīgas pils pēc pusnakts vēl bija bija palikuši vairāki desmiti cilvēku.

Jau ziņots, ka opozīcijas politiķa Alda Gobzema (LuK) rīkotajā nesankcionētajā protesta akcijā divas personas no vienas kompānijas aizturētas par sabiedrībā vispārpieņemto normu neievērošanu. Tāpat aizturēta piecu personu kompānija par huligāniskām darbībām Pils laukumā, sākumā aizturot divas personas un pēc brīža pārējos trīs, pielietojot asaru izraisošu vielu.

Vēl viena persona aizturēta par gaisā raidītām petardēm pie Rīgas pils. Savukārt cita persona aizturēta par uzbrukumu Rīgas pašvaldības policistam. Pārkāpējs amatpersonu pagrūda un centās nogāzt zemē.

Gobzema protesta akcija "Rododendrs"
Gobzema protesta akcija "Rododendrs" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Abi pārkāpēji notikuma vietā aizturēti un nogādāti policijas iecirknī procesuālo darbību veikšanai.

Tāpat policija Gobzema rīkotajā nesankcionētajā protesta akcijā pie Rīgas pils aizturējusi divas personas par drona pilotēšanas noteikumu pārkāpumiem un par pārvietošanos ar izkapti.

Tāpat policija par uzbrukumu VP amatpersonai aizturējusi un nogādājusi iecirknī vienu personu. Savukārt šīs personas biedrs aizturēts par huligāniskām darbībām.

Tāpat kļuvis zināms, ka savainojumu guvis viens no kārtības uzraudzīšanā iesaistītajiem likumsargiem. Viņš nogādāts medicīnas iestādē un tiek skaidroti apstākļi, taču policists nav cietis saistībā ar minēto uzbrukumu VP amatpersonai.

Gobzema protesta akcija "Rododendrs"
Gobzema protesta akcija "Rododendrs" Foto: Jānis Škapars/TVNET
Gobzema protesta akcija "Rododendrs"
Gobzema protesta akcija "Rododendrs" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pirmdienas vakarā krastmalā pie Lielā Kristapa statujas ar evakuatoru bija atvesta un novietota liela izmēra instalācija ko Gobzems nosaucis par korupcijas aisbergu. Pret personu, kura instalāciju atveda un novietoja, sākts administratīvā pārkāpuma process.

Savukārt saistībā ar pulcēšanos ar automašīnām netālu no Rīgas pils esošajā degvielas uzpildes stacijā astoņām automašīnām anulētas tehniskās apskates un vēl trim automašīnām anulētas arī numurzīmes. Šajā vietā pārsvarā jaunieši mūzikas pavadībā dejoja uz automašīnu jumtiem. Šo pulcēšanos kādā brīdī apmeklēja arī Gobzems.

Protesta akcijas dēļ uz brīdi slēgta satiksme 11.novembra krastmalā

Protesta akcijas dēļ pirmdienas vakarā uz brīdi tika slēgta satiksme 11.novembra krastmalā, taču tā jau ir atjaunota.

Policija bija slēgusi satiksmi 11.novembra krastmalā starp Vanšu un Akmens tiltu. Krastmalā izklaidus uzturas cilvēki, un notiek neliela kustība uz Rīgas pils pusi un atpakaļ.

Arī pie Rīgas pils un tuvumā pulcējušies cilvēki. Atsevišķi cilvēki sēž uz siena klučiem.

Daļa cilvēku iesaistās sarunās ar policistiem, un atsevišķi protestētāji izsaka arī rupjības.

Kāds cilvēks no vairākām pagalēm plānoja iekurināt ugunskuru pie Rīgas pils, bet policija šo ieceri izjauca.

Īsi pirms 22:30 policija ziņoja, ka cilvēki Pils laukumā sāk izklīst.

Jau vēstīts, ka Gobzems šodien Rīgā ir noorganizējis protesta pasākumu, kuru galvaspilsēta gan nav saskaņojusi.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu