IZM rosina finansiāli atbalstīt nepilngadīgo patvēruma meklētāju iespējas iegūt izglītību (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Lai nepilngadīgie patvēruma meklētāji varētu iegūt izglītību, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) rosina šim mērķim piešķirt finansējumu 152 294 eiro apmērā, liecina otrdien IZM valdībai prezentētais informatīvais ziņojums.

Ziņojumā IZM norāda, ka ir būtiski palielinājies to nepilngadīgo patvērumu meklētāju skaits, kuriem nepieciešams nodrošināt izglītības ieguvi valsts un pašvaldības dibinātās izglītības iestādēs, kas īsteno pirmsskolas, pamatizglītības vai vispārējās vidējās izglītības programmu valsts valodā.

Minēto nosaka Patvēruma likums, paredzot, ka nepilngadīgai personai, kurai piešķirts bēgļa vai alternatīvais statuss, tiek nodrošinātas iespējas iegūt izglītību valsts valodā valsts vai pašvaldības izglītības iestādē.

IZM ir saņēmusi Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes iesniegumus, lūdzot nodrošināt pirmsskolas, obligāto pamatizglītību un vispārējo vidējo izglītību 97 patvēruma meklētājiem. Kopumā 2020./2021.mācību gadā tika nodrošināta 16 nepilngadīgu patvēruma meklētāju izglītības ieguve.

IZM rosina piešķirt līdzekļus 27 649 eiro apmērā 2021.gadā un 124 645 eiro apmērā 2022.gadā no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētajiem gadījumiem".

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu