Austrālijā četri bērni gājuši bojā, gaisā paceļoties piepūšamajai atrakcijai

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Austrālijā noticis traģisks negadījums - gaisā paceļoties piepūšamajai pilij, bojā gājuši četri bērni, bet vēl pieci guvuši savainojumus.

Nelaimes gadījums noticis ceturtdien kādas pamatskolas "izklaižu dienā" Devonportā, Tasmanijā, vēsta raidorganizācija BBC.

Policija informē, ka vēja dēļ pacēlusies gaisā piepūšamā atrakcija, kurā atradās bērni, kuri pēc tam nokrita no apmēram 10 metru augstuma. Bojā gāja divi puikas un divas meitenes.

Bojāgājušie mācījās piektajā un sestajā klasē, līdz ar to bija apmēram desmit līdz 12 gadus veci. Policija nav nosaukusi precīzus datus.

Austrālijas premjerministrs Skots Morisons negadījumu nodēvējis par "neiedomājami traģisku". "Maziem bērniem bija jautra diena ārā, taču tā pārvērtās par briesmīgu traģēdiju," viņš teica.

Incidents notika mācību semestra pēdējā dienā.

Šis nav pirmais traģiskais negadījums ar piepūšamajām atrakcijām. 2019.gadā Ķīnā līdzīgā negadījumā gāja bojā divi bērni un vēl 20 tika ievainoti.

2016.gadā Lielbritānijā aizlidoja piepūšamā pils, kurā atradās septiņgadīga meitene. Savukārt 2018.gadā Lielbritānijā, piepūšamajai pilij uzsprāgstot, gāja bojā meitene.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu