"Lidl" noraida pārmetumus par velosipēdistiem bīstamo iebrauktuvi pie veikala Teikā (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Vieta Brīvības ielā, kur tagad atrodas veikals Lidl
Vieta Brīvības ielā, kur tagad atrodas veikals Lidl Foto: Google Maps

Mazumtirgotājs SIA "Lidl Latvija" ieguldījis vairāk nekā 20 000 eiro infrastruktūras uzlabojumos velosipēdistu drošībai pie veikala Teikā, un nepiekrīt biedrības "Pilsēta cilvēkiem" pārmetumiem, ka bīstamo situāciju veidošanās pie veikala nav novērsta, pavēstīja uzņēmuma Korporatīvās komunikācijas departamentā.

Veikala būvniecības laikā esot ņemti vērā gan satiksmes drošības ekspertu, gan apvienības "Pilsēta cilvēkiem" ieteikumi, tā padarot iebrauktuvi veikala teritorijā iespējami drošāku, apgalvo uzņēmuma pārstāvji.

"Lidl Latvija" Korporatīvās komunikācijas departamenta vadītāja Dana Hasana norāda, ka ir veikta virkne pasākumu, kas saskaņota ar Rīgas domes Satiksmes departamentu un uzlabo drošību vietā, kur veloceliņš šķērso iebrauktuvi "Lidl" veikalā Brīvības ielā.

Mazumtirgotājs informē, ka vairāk nekā 20 000 eiro ieguldīti, lai ierīkotu apgaismojumu iebrauktuves zonā, papildu redzamībai novietots sfēriskais spogulis, kā arī veloceliņa posms pie veikala iekrāsots košā un pamanāmā sarkanā krāsā.

Tāpat veloceliņš un gājēju ietve izbūvēti vienā līmenī ar auto brauktuvi, tā norādot, ka auto šeit nav priekšroka, bet no Brīvības gatves iebraucošo automobiļu ātrumu samazina horizontāls valnis jeb "guļošais policists".

Uzņēmums esot piedāvājis veikt arī virkni citu pasākumu, par kuriem diskutēti ar Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāvjiem.

Jau vēstīts, ka "Pilsēta cilvēkiem" ceturtdien plkst.12 pie Teikas "Lidl" veikala iebrauktuves uzstādīs baltu velosipēdu, lai brīdinātu par iebrauktuves bīstamību.

Pagājušā gada 3.decembrī veikala "Lidl" iebrauktuvē Brīvības gatvē gāja bojā 24 gadus veca velobraucēja. Tolaik veikala ēka vēl tika būvēta.

Biedrības ieskatā bīstamu situāciju veidošanās iespējamība šajā vietā joprojām nav novērsta.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu