Škoda uz laiku apturēs konveijerus un ražošanu (6)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Škoda rūpnīca Čehijā
Škoda rūpnīca Čehijā Foto: Škoda

Čehu autoražotājs Škoda uz ilgu laiku pārtrauks automašīnu ražošanu. Zīmola darbība tiks apturēta no 23. decembra līdz 10. janvārim, kas neizbēgami veicinās transportlīdzekļu deficītu.

Škoda paziņojusi par plāniem apturēt jaunu automašīnu ražošanu visās šīs markas Čehijas rūpnīcās. Firmas speciālisti konveijerus iekonservēs no 2021. gada 23. decembra līdz 2022. gada 10. janvārim. 

Reuters tikmēr norāda, ka divu nedēļu dīkstāve, kas saasinās pastāvošo transportlīdzekļu trūkumu, ir saistīta ar mikroelektronikas komponenšu trūkumu. Tas šogad skāris ne tikai Škoda, bet arī citus lielos autoražotājus visā pasaulē.

Škoda rūpnīca Čehijā
Škoda rūpnīca Čehijā Foto: Škoda

Garajās divu nedēļu "brīvdienās" Čehijas autorūpnīcu darbiniekiem tiks maksāti 80 procenti no algas. Tajā pašā laikā uzņēmuma darbiniekiem oficiālās brīvdienas ilgs tikai līdz 2022.gada 1.janvārim. 

Kā informē Škoda pārstāvji, divu nedēļu pārtraukuma dēļ modeļu klāsta izlaides apjoms decembrī samazināsies par 20-25 procentiem. Ilgstošais pārtraukums saasinās esošo automašīnu trūkumu Eiropas dīleru centros. 

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu