Rīgas dome neatbalsta Staķa un Ķirša atstādināšanu no amata (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vilnis Ķirsis (no kreisās) un Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis
Vilnis Ķirsis (no kreisās) un Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis Foto: Evija Trifanova/LETA

Piektdien Rīgas dome neatbalstīja opozīcijas ierosinājumu atstādināt no amata Rīgas domes priekšsēdētāju Mārtiņu Staķi (PP) un vicemēru Vilni Ķirsi (JV).

Parakstus amatpersonu atbrīvošanai no amata vāca frakcija "Saskaņa", bet aicinājumu sasaukt ārkārtas domes sēdi atbalstīja arī "Gods kalpot Rīgai" (GKR) un Latvijas Krievu savienība (LKS).

Visasāk par amatpersonu atstādināšanu uzstājās "Saskaņas" deputāti, kuri uzvēra, ka joprojām Rīgā ir ielas, kurās ir ledus un automašīnas nekontrolēti slīd. Savukārt ietves ir pārvērtušās ledū un desmitiem cilvēku paslīdot un nokrītot ir guvuši traumas.

"Saskaņa" pārmeta koalīcijai aklumu un kurlumu par notiekošo Rīgas ielās un nekaunību apgalvot, ka viss tika notīrīts laikus un labi.

Viņu ieskatā Rīgas mērs un vicemērs netiek galā ar saviem pienākumiem, tādēļ viņi būtu jāatstādina no amatiem. Arī GKR pievienojās šai kritikai.

Ņemot vērā, ka LKS jau sākotnēji pauda viedokli, ka neatbalstīs amatpersonu atlaišanu, bet izteica priekšlikumus, kas būtu jādara lai situāciju uzlabotu, arī LKS saņēma daļu kritikas par piesliešanos koalīcijai.

GKR frakcijas vadītājs šo politisko spēku nosauca par "Progresīvo krievu savienību", norādot uz tās sadarbību ar lielāko koalīcijas frakciju "Par/Progresīvie".

Pozīcijas deputāti bija labi sagatavojušies šai sēdei un citēja vairākas ziņas un demonstrēja televīzijas sižetus par piesnigušajām un netīrītajām ielām laikā, kad pie varas Rīgā bija "Saskaņa" un "GKR".

Savukārt Ķirsis uzsvēra, ka līgumi ar ielu apsaimniekotājiem ir spēkā kopš tiem pašiem laikiem, kad Rīgā valdīja pašreizējās opozīcijas partijas.

Ķirsis atzina, ka stiprās snigšanas laikā bija problēmas, īpaši tās bijušas izteiktas uz ietvēm krustojumu zonās. Šajās vietās veidojās sniega vaļņi un uz gājēju pārejām krājās ūdens.

Politiķis piebilda, ka līgumos ar ielu uzturētājiem nav paredzēts tīrīt šīs zonas. Un ielu uzturētāji esot tie paši, kas to darot jau gandrīz 10 gadus.

Taču Ķirsis norādīja, ka arī šajā situācijā ir izdarīts arī kas labs, piemēram, tika tīrītas trešās kategorijas ielas. Cilvēki esot to novērtējuši. Šī iniciatīva tikšot turpināta.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu