Ijabs: Krīzes ir jāpārvar, nenodot un neapšaubot savus pamatprincipus (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiropas Parlamentā ievēlētais deputāts Ivars Ijabs
Eiropas Parlamentā ievēlētais deputāts Ivars Ijabs Foto: Ieva Makare/LETA

Krīzes ir jāpārvar, nenodot un neapšaubot savus pamatprincipus, sestdien partiju apvienībā "Attīstībai/Par!" ietilpstošās partijas "Latvijas attīstībai" (LA) kongresā pauda partijas līdzpriekšsēdētājs, Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Ijabs.

Viņš norādīja, ka LA apzinoties, ka pasaule ir sarežģīta un daudzas problēmas nav iespējams atrisināt ar primitīviem un populistiskiem risinājumiem, kas gan Eiropā pēdējos gados esot dzirdami arvien biežāk.

"Mēs arī saprotam, ka drošība un labklājība nav tas, ko var panākt vienas dienas laikā, bet esam gatavi investēt tajā arī mūsu ilgtermiņa darbu, un kopībā mēs saprotam, ka krīzes ir jāpārvar, nenodot un neapšaubot savus pamatprincipus," sacīja Ijabs.

Politiķis arī atzīmēja, ka Krievijas radītais saspīlējums un valsts novilktās "sarkanās līnijas" Eiropas Savienībai (ES) un NATO ir problēma, ar ko jārēķinās ilgtermiņā.

Runājot par partijas tuvākiem mērķiem, Ijabs atklāja, ka partijai viens no lielākajiem nākamā gada izaicinājumiem būs spēku konsolidēšana ar LA partneriem - Kustību "Par!" un partiju "Izaugsme" - startēšanai 14.Saeimas vēlēšanās.

Tāpat LA esot jāsaprot tie "lielie darbi", uz kuriem partija koncentrēsies, izstrādājot nākamo vēlēšanu programmu. Reizē nedrīkstot aizmirst arī par līdzšinējiem partijas sasniegumiem - administratīvi teritoriālo reformu, grozījumiem, kas paredz, ka Latvijā vairs nedzimst nepilsoņi, ieviesto obligāto aizsardzības mācību un depozīta sistēmas ieviešanu.

Kā ziņots, LA kongress sestdien norisinās Bauskā un tajā plānots veidot jaunu institūciju - partijas konventu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu