Tramps atklāj, ka saņēmis balstvakcīnu pret Covid-19 (3)

TVNET/The Guardian
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps atklājis, ka saņēmis balstvakcīnas devu pret Covid-19, vēsta izdevums "The Guardian".

75 gadus vecais Tramps šo faktu atklāja svētdien interviju sērijas "The History Tour" noslēgumā, kad viņu iztaujāja bijušais "Fox News" raidījumu vadītājs Bils O'Reilijs. Uz intervijas ierakstu Dalasā, Teksasā, sanākušie Trampa atbalstītāji svilpa un izrādīja negatīvu attieksmi pret Trampa paziņojumu.

"Vakcinējies ir gan prezidents, gan arī es," sacīja O'Reilijs.

"Vai jūs saņēmāt balstvakcīnu?" O'Reilijs vērsās pie Trampa. "Jā," atbildēja bijušais prezidents. "Es arī," atbildēja O'Reilijs.

Lai arī Tramps iestājies pret prasību pēc obligātas vakcinācijas, viņš arī uzsvēris, ka vairākas vakcīnas pret Covid-19 tika izstrādātas viņa prezidentūras laikā. Taču, atrodoties amatā, viņš popularizēja nepierādītas ārstniecības metodes un ekonomiku izvirzīja par svarīgāku prioritāti nekā sabiedrības veselība.

"Mēs dabūjām gatavu vakcīnu," saviem atbalstītājiem teica Tramps, norādot, ka noraidoša attieksme "spēlē par labu" viņa oponentiem. Tajā pašā laikā Tramps nemudina savus sekotājus vakcinēties, kaut arī ASV republikāņu vakcinācijas rādītāji ir krietni zemāki nekā demokrātiem.

Vēl septembrī Tramps intervijā laikrakstam "The Wall Street Journal" teica, ka "visdrīzāk" balstvakcināciju neveikšot.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu