Rīgas pašvaldība ap 100 gadījumos veikusi ietvju piespiedu sakopšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sniegs Rīgā
Sniegs Rīgā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Divu nedēļu laikā Rīgas pašvaldība ap 100 gadījumos veikusi ietvju piespiedu sakopšanu, kad ietves sakopj pašvaldības darbinieki, bet pēc darbu veikšanas piestāda apsaimniekotājam rēķinu par to tīrīšanu, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Pašvaldība apgalvo, ka pēc snigšanas pievēršot īpašu uzmanību ietvju sakopšanai, ko veic namu īpašnieki un apsaimniekotāji. Lai uzrunātu tos īpašumu apsaimniekotājus, kuru teritorijā atrodas nesakoptas ietves, pašvaldība regulāri veicot apsekošanu un aicina iedzīvotājus informēt par neatbilstošu ietvju adresēm.

Pašlaik Rīgā turpinoties ielu tīrīšana pēc snigšanas aizvadītajā naktī, kas lielākajā daļā pilsētas beigusies vien īsi pirms darba dienas sākuma.

Sniega segas biezums pilsētā palielinājies par pieciem līdz astoņiem centimetriem. Puteņa laikā attīrītās ielas ātri piesnigušas, tāpēc šobrīd norit atkārtota brauktuvju un tiltu tīrīšana, kā arī kaisīšana ar smilts-sāls pretslīdes materiāliem, kas piemēroti izmantošanai līdz mīnus desmit grādu salā.

Ielās strādājot visas specializētās tehnikas vienības.

No pilsētas ielām un pašvaldības autostāvvietām izvestas vairāk nekā 3000 smagās automašīnas piekabes ar sniegu, kas esot lielākais skaits šajā periodā pēdējo piecu gadu laikā.

Pašvaldības mājaslapā "www.riga.lv" izveidota sadaļa "Sniega tīrīšana", kurā iedzīvotāji var uzzināt aktualitātes un informāciju par ielu, ietvju un jumtu tīrīšanu, kā arī aizpildīt e-pieteikumu, ziņojot par vietām, kas sakopjamas. Aizpildot e-pieteikumu, jānorāda vietas adrese un jāpievieno fotogrāfijas, kas palīdzēs operatīvāk uzrunāt namīpašniekus vai ielu uzturēšanas uzņēmējus. Nesakoptu ietvju foto fiksāciju var sūtīt arī Rīgas pašvaldības policijas mobilajā aplikācijā.

Rīgas ielu, tiltu, velojoslu un pieturvietu tīrīšanu veic pilnsabiedrība "Daugavas labā krasta uzturētājs" un pilnsabiedrība "Daugavas kreisā krasta uzturētājs", kurās apvienojušies vairāki uzņēmumi - AS "Ceļu Pārvalde", SIA "Roadeks", SIA "Rīgas Tilti" un SIA "Pilsētas Eko Serviss".

Prioritāri pilsētā notiek maģistrālo ielu, tiltu un pārvadu, kā arī ielu, kurās kursē sabiedriskais transports, un veloinfrastruktūras tīrīšana, kam seko mazākas nozīmes jeb apkaimes ielas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu