Kadirovs "gatavs risināt" Ukrainas pievienošanu Krievijai (116)

TVNET/LETA/RFE/RL
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas Čečenijas reģiona prokremliskais līderis Ramzans Kadirovs preses konferencē Groznijā svētdien pavēstīja par gatavību risināt Ukrainas pievienošanas jautājumu, vēsta Krievijas ziņu aģentūras.

"Ja pastāvēs Kijeva, Rietumiem būs vieta, lai izvietotu tur savas militārās bāzes un diktētu savus nosacījumus mūsu valstij. Esmu pārliecināts, ka mūsu prezidents [Vladimirs Putins] to nepieļaus. Bet mēs, kājnieki, esam gatavi izbraukt un izpildīt pavēli, absolūti bez problēmām," klāstīja reģiona līderis.

"Ukrainas problēmjautājums - tas pat nav prezidenta līmenis, tas ir mans līmenis," turpināja Kadirovs. "Ja man to uzdotu, es to jau sen būtu atrisinājis. Vai nu pievienotu Ukrainu Čečenijas republikai, vai sen jau būtu savācis, atrisinājis jautājumu tur."

"Bet tomēr ir valsts normatīvi tiesiskās vienošanās, kas neļauj pieņemt tādus lēmumus. Bet mana pārliecība ir - ja [Ukrainas prezidents Volodimirs] Zelenskis un viņa komanda uzvedīsies tā, tad Ukrainu sen vajadzēja pievienot mūsu valstij," piebilda Kadirovs, norādot, ka pauž personīgo viedokli.

ASV un rietumvalstis uzskata, ka Krievija varētu gatavot uzbrukumu Ukrainai un tāpēc Ukrainas pierobežā sakoncentrējusi aptuveni 100 000 karavīru.

Krievijas puse noraida apsūdzības par iespējamu tās karaspēka iebrukumu Ukrainā. Kā apgalvo Krievijas prezidents Vladimirs Putins, Maskava ieņem aizsardzības pozīcijas, jo bažījas, ka Kijeva pārmērīgi tuvinās ar NATO.

ASV prezidents Džo Baidens 7.decembrī videosamitā brīdināja Putinu, ka ASV piemēros Krievijai līdz šim nepieredzētas sankcijas, ja tā uzbruks Ukrainai.

Komentāri (116)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu