Svētku brīvdienās vakcinācija gausa (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Pretēji speciālistu mudinājumiem aizvadītajās svētku brīvdienās vakcinācijas apjomi būtiski sabremzējušies. Vakcinētāji norādīja – ja būtu bijis pieprasījums, būtu bijusi iespēja arī potēties. Gatavojoties īpaši lipīgā Covid-19 vīrusa omikrona varianta straujai izplatībai, ārsti aicina neatlikt vakcināciju – ne balstpoti, ne pirmreizējo vakcīnu tiem, kas pret Covid-19 nav potēti, vēsta Latvijas Televīzija.

Visi dati vēl var nebūt ievadīti sistēmā, taču pašlaik pieejamās ziņas liecina, ka trīs svētku dienās kopā vakcinēti mazāk nekā 1000 iedzīvotāji. Vairumā gadījumu saņemta balstvakcīna.

"Veselības centrā 4" pastāstīja – pēc nogurdinoša darba cēliena visa gada garumā nolemts mediķiem dot brīvdienas.

"Mēs lēmām, ka saviem darbiniekiem dosim iespēju atgūt spēkus un uzkrāt enerģiju jaunam cēlienam. Līdz ar to svētku dienās "Veselības centrs 4" nevakcinēja, tomēr mēs ļoti intensīvi to darījām pirms svētkiem. Šobrīd arī starpsvētku nedēļā ar pilnu jaudu, ko darīsim arī pēc svētkiem," norādīja "Veselības centrs 4" Vakcinācijas dienesta vadītāja Džeina Mežale.

Svētkos strādāja vairāki "Veselības centru apvienības" vakcinācijas punkti ne vien Rīgā, bet arī citās pilsētās.

Taču pieprasījums esot bijis salīdzinoši zems.

Arī turpmākajām dienām neesot vērojams būtisks intereses pieaugums par iespēju vakcinēties. Daudz brīvu pieraksta vietu esot arī svētku dienās, kad arī daži vakcinācijas punkti būs atvērti. Tikmēr Rīgā no rītdienas atkal atvērs lielos vakcinācijas centrus. Ķīpsalas centrs sāks darbu otrdien, bet no ceturtdienas atsāks strādāt arī "Atta centrs" Krasta ielā, lai paplašinātu iespēju saņemt balstvakcīnu. Tie strādās katru dienu no pulksten 9 līdz 17, izņemot svētku dienas.

Nesteidzīgi rit arī 5–11 gadus veco bērnu vakcinācija. NVD dati liecina, ka līdz svētdienai, 26. decembrim, pirmo poti saņēmuši 1223 bērni jeb mazāk par procentu bērnu šajā vecuma grupā. Latvijā bērnu vakcinācija sākta 16. decembrī. Ārsti īpaši aicina vakcinēties bērnus ar hroniskām saslimšanām.

Video: Latvijas Televīzija

Bērniem tiek potēta trīs reizes mazāka "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnas deva, un vienā pudelītē ir desmit devas. Lai gan vairāki ģimenes ārsti sūdzējušies, ka zemās intereses dēļ nevar savākt desmit bērnus, lai sāktu vakcināciju, poliklīnikās un arī Bērnu slimnīcā izveidojušās pat pieraksta rindas.

"Veselības centru apvienība" pārstāve Līga Ribkinska pastāstīja, ka šonedēļ un pirmajā 2022. gada nedēļā uz potēšanos pierakstīti vairāk nekā 300 bērni.

Arī Bērnu slimnīcā šobrīd pieraksta rinda bērnu vakcinācijai sniedzas līdz nākamās nedēļas vidum, un arī šajā rindā pierakstīti gandrīz 300 bērni.

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu