Indijas valdība nobloķējusi ārvalstu finansējumu Mātes Terēzes dibinātajai labdarības organizācijai (3)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: SCANPIX

Indijas valdība nobloķējusi ārvalstu finansējumu Mātes Terēzes dibinātajai labdarības organizācijai, jo tā neatbilst vietējiem noteikumiem.

Indijas Iekšlietu ministrija paziņoja, ka organizācijas "Žēlsirdības misionāri" pieteikums licences atjaunošanai, lai varētu turpināt saņemt finansējumu no ārvalstīm, Ziemassvētkos ir noraidīts.

Ministrija paziņoja, ka pamanījusi "nelabvēlīgus ieguldījumus", kad apsvērusi organizācijas pieteikumu, bet sīkāk nepaskaidroja.

Ministrijas lēmums ir trieciens vienai no prominentākajām labdarības organizācijām laikā, kad daļā Indijas pieauguši labējā spārna hinduistu grupējumu uzbrukumi kristiešiem. Sevišķi šādi uzbrukumi novērojami Indijas dienvidu štatā Karnātakā, kur šogad reģistrēti gandrīz 40 gadījumi, kad kristiešiem draudēts vai uzbrukts, liecina Indijas Evaņģēliskās sadraudzības ziņojums.

Rietumbengāles galvenā ministre Mamata Banerdžī pirmdien tviterī paziņoja, ka valdība ir iesaldējusi "Žēlsirdības misionāru" bankas kontus, bet valdība drīz pēc tam paskaidroja, ka nekādi konti nav iesaldēti.

Organizācija apstiprināja, ka bankas konti nav iesaldēti, bet piebilda, ka nav atjaunota organizācijas licence līdzekļu saņemšanai no ārvalstīm.

"Tāpēc (..) mēs esam lūguši mūsu centriem neizmantot nevienu no (ārvalstu iemaksas) kontiem, kamēr problēma nav atrisināta," paziņoja organizācija.

Pret "Žēlsirdības misionāriem", ko Māte Terēze nodibināja 1950.gadā, šomēnes Gudžarātas štatā tika sākta izmeklēšana saistībā ar sūdzībām, ka meitenes patversmēs spiestas lasīt Bībeli un skaitīt kristiešu lūgšanas. Organizācija šīs apsūdzības noliegusi.

Indijā ir otra lielākā katoļu kopiena Āzijā pēc Filipīnām, taču aptuveni 18 miljoni Indijas katoļu ir minoritāte valstī, kur vairums iedzīvotāju ir hinduistu.

Kritiķi apgalvo, ka Indijas premjerministra Narendras Modi nacionālistiskās valdības laikā valstī ir pieaugusi reliģiskā spriedze un biežāk notiek uzbrukumi minoritātēm.

Māte Terēza 1979.gadā saņēma Nobela Miera prēmiju, un Pāvests Francisks 2017.gadā pasludināja viņu par svēto.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu