LU Optometrijas un redzes zinātnes nodaļa iedzīvotājiem piedāvā bezmaksas redzes pārbaudes (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Brilles. Ilustratīvs attēls.
Brilles. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Janvārī Latvijas Universitātes (LU) Fizikas un matemātikas fakultātes (FMOF) Optometrijas un redzes zinātnes nodaļa aicina iedzīvotājus uz ikgadējām bezmaksas redzes pārbaudēm, ko veic Optometrijas profesionālās maģistrantūras studiju programmas pēdējā kursa studenti, informēja LU FMOF.

Redzes pārbaudes laikā students profesionāla pasniedzēja uzraudzībā pārbaudīs apmeklētāju redzes funkciju kvalitāti, piemēram, redzes asumu, dinamiskās funkcijas, telpisko redzi, krāsu redzi, acs iekšējo spiedienu, acs vispārējo anatomisko veselību.

Pēc pārbaudes nepieciešamības gadījumā students izrakstīs recepti briļļu iegādei, sniegs konsultanta slēdzienu vai rekomendāciju, vai noderīgus padomus kontaktlēcu lietotājiem. Tāpat jaunie optometristi palīdzēs noskaidrot arī diskomforta vai problēmu cēloni, nepieciešamības gadījumā iesakot vēl kādu speciālistu.

Redzes pārbaude ilgst vienu stundu. Iedzīvotāji LU Dabas mājā Jelgavas ielā 1, 426.telpā tiek gaidīti 5.janvārī no plkst.10 līdz plkst.11, bet 7.janvārī no plkst.9 līdz plkst.13 un no plkst.17 līdz plkst.18. Savukārt 17.janvārī no plkst.12 līdz plkst.13 un no plkst.13.30 līdz plkst.14.30 tiek aicināti iedzīvotāji, kuri sazinās krievu vai angļu valodā.

Bezmaksas redzes pārbaudes vizītei var pieteikt arī savus radiniekus, draugus un citus interesentus.

Lai pierakstītos uz vizīti, LU FMOF aicina pieteikties pie nodaļas metodiķes Daces Rutkovskas, zvanot pa tālruni 67 033 940 vai rakstot e-pastu uz "dace.rutkovska@lu.lv".

Ierodoties uz redzes pārbaudi, iedzīvotājiem būs jāuzrāda Covid-19 sertifikāts. Pirms došanās uz vizīti LU FMOF aicina izvērtēt savu veselības stāvokli, un sliktas pašsajūtas un elpceļu infekcijas pazīmju gadījumā pārplānot vizīti uz citu laiku.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu