ANO pauž nožēlu par "Memoriāla" slēgšanu (6)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

ANO Cilvēktiesību birojs trešdien pauda dziļu nožēlu par Krievijas tiesas lēmumiem aizliegt valsts ievērojamāko cilvēktiesību organizāciju "Memoriāls", norādot, ka ar šiem soļiem tiek vēl vairāk vājināta Krievijas "sarūkošā cilvēktiesību kopiena".

Pēc pēdējo dienu laikā Krievijas tiesu pieņemtajiem diviem spriedumiem pret" Memoriālu" ANO Cilvēktiesību birojs norādīja, ka leģitīmas pilsoniskās sabiedrības balsis nedrīkst apzīmēt ar kauna zīmi.

"Mēs paužam dziļu nožēlu par Augstākās tiesas lēmumu slēgt "Starptautisko Memoriālu" un Maskavas pilsētas tiesas lēmumu slēgt tā sabiedroto organizāciju cilvēktiesību centru "Memoriāls"," paziņoja birojs. "Ar šiem soļiem tiek izformētas divas viscienījamākās Krievijas cilvēktiesību organizācijas un vēl vairāk vājināta valsts sarūkošā cilvēktiesību kopiena."

"Brīva, daudzveidīga un aktīva pilsoniskā sabiedrība ir izšķiroši svarīga jebkurai sabiedrībai, un pilsoniskās sabiedrības leģitīmas balsis nedrīkst apzīmēt ar kauna zīmi, arī izmantojot jēdzienu "ārvalstu aģents"," norādīja ANO augstās cilvēktiesību komisāres Mičelas Bačeletas preses sekretāre. "Mēs mudinām Krievijas varasiestādes aizsargāt cilvēkus un organizācijas, kas strādā, lai sekmētu cilvēktiesības visā Krievijas Federācijā."

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu