Vieglā auto vadītājs bez redzama iemesla izraisa frontālu sadursmi ar smago mašīnu (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Vlads Poļakovskis/Degpunktā

Trešdien, 29. decembrī, Rīgas apvedceļa 28. kilometrā, pie Jaunmārupes, notika divu transportlīdzekļu frontāla sadursme. Negadījumā kopā iesaistītals kopumā četras automašīnas, taču cietusi ir tikai viena persona.

Avārijā, kas notika ap plkst.12.30, iesaistīta Scania krvas automašīna un vieglais auto Toyota. Lai Toyota vadītāju, kurš ir arī vienīgais cietušais, izvilktu no spēkrata, bija nepieciešama glābēju palīdzība, kuri ar hidrauliskajiem instrumentiem burtiski sagrieza sasisto Corolla Verso. 

Vēl avārijā ieasistīts 3.sērijas BMW, kuram bojājumus nodarīja avārijas brīdī pa gaisu lidojušās atlūzas, un Opel Astra, kuras vadītājs savlaicīgi pamanīja briestošās nepatikšanas un paguva nobraukt no ceļa. 

Opel vadītājs TV3 raidījumam Degpunktā atklāja, ka Toyota viņam braukusi pa priekšu un bez redzama iemesla sākusi virzīties uz pretējo joslu. Nojauzdams, ka šāda braukšana var beigties slikti, Opel vadītājs palēninājis gaitu.

Tikmēr Scania šoferis raidījumam pastāstīja, ka no Toyota atbrīvotā persona, kas vēlāk tika nogādāta slimnīcā, bijis gados jauns vīrietis. Mediķi cietušā traumas vērtē kā vidēji smagus vairāku ķermeņa daļu sasitumus.

Par iespējamajiem avārijas iemesliem skaidrus pieņēmumus izteikt neviens nebija gatavs, taču smagās mašīnas vadītājs izteica pieņēmumu, ka Toyota grasījās veikt apdzīšanu un tāpēc iebrauca pretējā joslā.

“To, kādēļ viņš izbrauca priekšā, labāk viņam jautāt. Viņš momentā aiz mašīnas izbrauca un uzreiz man virsū. Neko tur vairs nevarēja darīt. Ļoti dīvaini, uz līdzenas vietas. Priekšā viņam mašīna brauca, acīmredzot, apdzīt arī gribēja. Bet nu jūsu mašīnu ir grūti nepamanīt. Tur tā lieta, turklāt dienā. Viņu tur vilka ārā, grieza mašīnu. Tas bija gados jauns vīrietis. Viņš nebija spējīgs runāt, vien māja ar galvu,” stāsta Scania šoferis.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu