Krievija un Baltkrievija gada sākumā rīkos kopīgus militāros manevrus (22)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE/HANDOUT HANDOUT/EPA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien pavēstīja, ka Krievija un Baltkrievija nākamā gada sākumā rīkos kopīgus militāros manevrus.

Sanktpēterburgā trešdien notikušajās sarunās Putins labvēlīgi uzņēma Baltkrievijas līdera Aleksandra Lukašenko priekšlikumu rīkot kopīgas bruņoto spēku mācības, norādot, ka tās notiks februārī vai martā.

Putins piebilda, ka militārpersonas strādās pie detaļu koordinācijas.

Putins ar šo paziņojuma nācis klajā laikā, kad Ukrainas pierobežā sakoncentrēts Krievijas karaspēks, raisot Kijevas un Rietumu bažas par vēl viena Krievijas uzbrukuma draudiem.

Dažas amatpersonas Ukrainā brīdinājušas, ka Krievija Ukrainā varētu iebrukt no arī Baltkrievijas teritorijas.

Krievija un Baltkrievija noslēgušas vienošanos par savienību, kas paredz ciešas politiskās, ekonomiskās un militārās saites, un Maskava turpinājusi nelokāmi atbalstīt Lukašenko Rietumu spiediena apstākļos.

Spriedze Rietumu un Minskas attiecībās saasinājās pagājušā vasarā, kad Lukašenko izvērsa hibrīdoperāciju pret Eiropas Savienību, cenšoties blokā iesūtīt tūkstošiem Tuvo Austrumu migrantu.

Apliecinot atbalstu Lukašenko, Krievija septembrī sarīkoja ar Baltkrieviju kopīgus manevrus, bet pēdējo nedēļu laikā Maskava virs Baltkrievijas nosūtījusi patrulēt bumbvedējus, kas var tikt aprīkoti ar kodolieročiem.

Trešdien Baltkrievijas gaisa telpā kopīgi patrulēja Krievijas un Baltkrievijas reaktīvie iznīcinātāji.

Pagājušajā mēnesī Lukašenko pavēstīja, ka ir gatavs tam, ka Baltkrievijas teritorijā varētu tikt izvietoti Krievijas kodolieroči.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu