Vidzemes slimnīcā šogad piedzimuši seši bērni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jaundzimušais. Ilustratīvs attēls.
Jaundzimušais. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Līdz pirmdienas pulksten 15 Vidzemes slimnīcā ir piedzimuši seši bērni, aģentūru LETA informēja Vidzemes slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Benita Brila.

Jaunā gada pirmo bērnu Vidzemes slimnīcā sagaidīja 1.janvārī plkst.8.55, pasaulē nākot Klāvam no Valmieras novada Kocēnu pagasta.

Kā pastāstīja puisīša mamma Evija, dēls piedzimis 3,96 kilogramus smags un 55 centimetrus garš, pirmās dienas tikai paēdot un mierīgi guļot - kā tāds mazs runčuks. Brāli mājās gaida 11 gadus vecais Kristers, kurš arī piedzimis Vidzemes slimnīcā.

"Mums kā mediķiem ir gandarījums, ja vecāki pie mums atgriežas atkārtoti, lai te sagaidītu arī savu nākamo atvasīti. Tāpēc turpinām darbu pie slimnīcas un dzemdību nodaļas attīstības, lai radītu māmiņām, tētiem un bērniem, jo īpaši viņu pirmās satikšanās laikā, patiešām draudzīgu un drošu vidi," uzsver Vidzemes slimnīcas ārstnieciskā direktore Inga Ozoliņa.

Pagājušajā gadā Vidzemes slimnīcā piedzimuši 982 bērni no kuriem 498 meitenes un 484 zēni. Slimnīcā piedzimuši arī septiņi dvīņi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu