Kadirova "izcilā" meita - kultūras ministre un vairāku apbalvojumu saņēmēja (23)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Čečenijas līdera Ramzana Kadirova vecākā meita Aišata Kadirova, kas ir Čečenijas kultūras ministre, pagājušā gada beigās saņēmusi kārtējo valsts atzinību, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

Kadirova meitai piešķirts nosaukums "Nopelniem bagātais Čečenijas kultūras darbinieks”, un viņa arī saņēmusi medaļu “Par cilvēktiesību aizsargāšanu”.

Šobrīd 22 gadus vecā Aišata Kadirova arī iepriekš saņēmusi vairākus Čečenijas valsts apbalvojumus un veidojusi strauju karjeru republikas institūcijās.

2020.gadā viņa kļuva par Čečenijas kultūras ministra pirmo vietnieci, bet 2021.gada oktobrī viņa tika iecelta kultūras ministres amatā.

2020.gada martā Kadirovai tika piešķirta medaļa “Par nopelniem Čečenijas labā”.

Ne mazāk “veiksmīga” ir Aišatas māsa - 21 gadu vecā Hadižata Kadirova, kura medaļu “Par nopelniem Čečenijas labā” saņēma pagājušā gada decembrī. Hadižata šobrīd vada Groznijas pirmskolas izglītības departamentu.

Kā 2018.gadā veiktā pētījumā secināja Lielbritānijas raidsabiedrības BBC krievu valodas versija, no 158 augstākajām Čečenijas amatpersonām 30% ir Kadirova radinieki, 23% ir no viena ciema ar Kadirovu, bet 12% ir Kadirova draugi vai viņu radinieki.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu