Trešo valstu pilsoņus aicina uz bezmaksas latviešu valodas kursiem (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Lai veicinātu iekļaušanos Latvijas sabiedrībā, izglītības sistēmā un darba tirgū, biedrība "Sadarbības platforma" aicina trešo valstu pilsoņus uz bezmaksas latviešu valodas kursiem 120 akadēmisko stundu apjomā, informēja biedrības valdes priekšsēdētāja Lauma Celma.

Paredzēts, ka apmācībās varēs piedalīties 200 Latvijā dzīvojošie ārvalstnieki, kuri likumīgi uzturas Latvijas teritorijā.

Plānots, ka kursi sāksies janvārī, bet noslēgsies septembrī. Apmācības notiks četros Latvijas reģionos - klātienē, ja to ļaus valstī noteiktie epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.

Interesentus aicina pieteikties, rakstot SIA "Mensarius" apmācību koordinatorei Santai Lāmai uz e-pastu "laama.santa@gmail.com" vai Rīgas Izglītības un informatīvi metodiskā centra galvenajai speciālistei Dacei Sondorei uz e-pastu "dace.sondare@riga.lv".

Kopējais projekta "Apgūstam latviešu valodu" finansējums ir 145 496 eiro, ko veido Patvēruma, migrācijas un integrācijas fonda 2014. - 2020.gadu perioda finansējums 75% apmērā un valsts budžeta līdzfinansējums 25% apmērā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu