IT uzņēmuma "Accenture" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā Latvijā bija 91,29 miljoni eiro (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmuma "Accenture" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2020.gada 1.septembra līdz 2021.gada 31.augustam, Latvijā bija 91,29 miljoni eiro, kas ir par 14% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa auga par 4,2% un bija 3,96 miljoni eiro, informēja "Accenture" pārstāvji.

"Accenture" vadītājs Baltijā Maksims Jegorovs min, ka 2021.gadā uzņēmums paplašināja darbību Baltijas valstīs un atvēra jaunu tehnoloģiju centru Viļņā, Lietuvā, kas pievērsies starpnozaru tehnoloģiju risinājumu izstrādei un piegādei vadošajās tehnoloģiju platformās, kā arī pielāgotas inženierijas, infrastruktūras un mākoņpakalpojumu sniegšanai.

Viņš atzīst, ka kopumā uzņēmums 2020./2021.finanšu gadu Baltijā ir noslēdzis ar labiem un stabiliem rezultātiem. "Ekonomikā novērojama paātrināta digitālā transformācija, kas sekmē nozares attīstību. Uzņēmumi un organizācijas vēlas atgriezties pie izaugsmes. Plašais tehnoloģiju klāsts sniedz iespēju uzņēmumiem ieviest no konkurentiem atšķirīgas pieejas un servisus, jo tirgus dalībniekiem var būt savi risinājumi, ko izmantot kā konkurences priekšrocību," komentē Jegorovs.

Lai palielinātu IT speciālistu skaitu Baltijā, "Accenture" šoziem piedāvā 12 apmācību kursus, kopumā plānojot apmācīt apmēram 220 cilvēku karjeras sākšanai IT nozarē.

"Accenture" apgrozījums iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2019.gada 1.septembra līdz 2020.gada 31.augustam, Latvijā bija 80,1 miljons eiro, bet kompānijas peļņa bija 3,8 miljoni eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu