Pērn VID sācis 685 kriminālprocesus (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts ieņēmumu dienesta ēka.
Valsts ieņēmumu dienesta ēka. Foto: Paula Čurkste/LETA

Par noziedzīgiem nodarījumiem valsts ieņēmumu jomā Valsts ieņēmumu dienests (VID) pērn sācis 685 kriminālprocesus, informēja VID pārstāvji.

Par izvairīšanos no nodokļu un tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas VID pērn sācis 64 kriminālprocesus, bet 40 kriminālprocesi sākti par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu.

Vēl 21 kriminālprocess sākts par nodokļu krāpšanu, 14 - par "aplokšņu algu" izmaksu, bet 171 kriminālprocess sākts par kontrabandu un 281 kriminālprocess sākts par preču vai vielu, kuru aprite ir aizliegta vai īpaši reglamentēta, pārvietošanu pāri Latvijas robežai.

Savukārt 298 kriminālprocesi par noziedzīgiem nodarījumiem valsts ieņēmumu jomā pērn tika nosūtīti kriminālvajāšanas sākšanai.

No tiem 60 kriminālprocesi ir par izvairīšanos no nodokļu un tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas, bet 18 kriminālprocesi ir par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu.

Vēl 16 kriminālprocesi nosūtīti kriminālvajāšanas sākšanai par nodokļu krāpšanu, 17 - par "aplokšņu algu" izmaksu, bet 42 kriminālprocesi - par kontrabandu un 83 kriminālprocesi - par preču vai vielu, kuru aprite ir aizliegta vai īpaši reglamentēta, pārvietošanu pāri Latvijas robežai.

Kopumā kriminālvajāšanas sākšanai nosūtītajos kriminālprocesos konstatēto valstij nodarīto zaudējumu apjoms ir 13 967 516 eiro.

Tāpat pērn VID apturējis 18 organizētās noziedzības grupējumus, kas darbojās valsts ieņēmu

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu