Raidījums skaidro, vai pieaugušie zina, no cik gadiem bērni drīkst izmantot “WhatsApp”

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Skolas saziņai ar izglītojamajiem attālināto mācību laikā izmanto dažādas platformas, tostarp arī “WhatsApp”, ko var izmantot no 16 gadu vecuma. Atbilstīgo vecumu nesasniegušie lietotni drīkst izmantot ar vecāku atļauju, skaidro raidījums "4. studija".

Raidījuma aptaujātās skolas pārsvarā izmanto “E-klasi”, tomēr mācību uzdevumiem, kur nepieciešams pievienot skaņas vai video failu, tas var būt arī par lielu “E-klasei”, tādēļ dažkārt var tikt izmantots arī jau pieminētais “WhatsApp”, kur failus ātri un ērti nosūtīt.

Latvijas Drošāka interneta centra vadītāja Maija Katkovska skaidro: ''Skolotājiem būtu jāzina, ka “WhatsApp” lietošanas noteikumi paredz, ka “WhatsApp” drīkst lietot cilvēki no 16 gadu vecuma. Protams, mēs zinām, ka arī jaunāki bērni izmanto “WhatsApp”, bet

tā jau tad ir vecāku atbildība, ja viņi ir atļāvuši bērniem lejupielādēt šo mobilo lietotni.

Bet skolas līdz ar to nedrīkst pieprasīt, lai bērni tur reģistrētos, tāpēc droši vien tas nebūs gluži pedagoģiski pareizi teikt bērniem, ka viņiem ir jāsamelo par savu vecumu, lai viņi var izmantot šo lietotni."

Raidījums secina, ka skolas nedrīkst pieprasīt bērniem reģistrēties lietotnē, bet, ja bērns, kas jaunāks par 16 gadiem, “WhatsApp” jau lieto, tad tā ir vecāku atbildība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu