Botāniskā dārza Acāliju mājā sākusies skaisto acāliju ziedēšana

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Facebook/Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs

Latvijas Universitātes Botāniskā dārza Acāliju mājā jau sācies pavasaris - tur kuplo un zied skaistās acālijas, vēsta Botāniskā dārza lapas ieraksts sociālajā vietnē "Facebook".

Latvijā acālijas sāka audzēt 20. gadsimta sākumā. Latvijas Universitātē pirmā acāliju kolekcija gāja bojā 2. pasaules kara gados. Pašreizējo kolekciju 1956. gadā sāka veidot profesors Rihards Kondratovičs – tajā ir šķirnes no Latvijas, Vācijas, Beļģijas, Nīderlandes un citām Rietumeiropas valstīm, kā arī no ASV un Ukrainas.

Acāliju māja ir atvērta katru dienu 10:00-16:00.

Tāpat vēl līdz 16. janvārim iespējams apskatīt Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā uzmirdzošos maģisko ziemas gaismas dārzu, kurā izvietotas gaismas instalācijas un mākslinieciski objekti.

Kā vēsta pasākuma rīkotāji, šī jau ir trešā pastaiga “Ziemas Gaismas dārzs”, kas ievada LU Botāniskā dārza simtgades gadu. Izgaismoto dārzu var aplūkot no 17. decembra līdz 16. janvārim.

Mājaslapā "Ziemasgaismasdarzs.lv" teikts, ka ziemas gaismas dārzu radījuši Latvijas labākie gaismu mākslinieki - Rinalds Popovs, Kristaps Kalnietis, Kristaps Bunga, Kārlis Ozoliņš, Patriks Piternieks, Dārta Zālīte, Jurijs Fjodorovs, Oskars Timbars, Haralds Čibals, Artis Vilks, Vilnis Valle, Oskars Ludboržs, Jānis Purvs, Matīss Kokle, Jūlija Bondarenko, Kārlis Kaupužs, Ričijs Pūciņa un Edgars Ķuzis. Kopā pastaigā ir iespējams apskatīt 30 instalācijas, kuras veidojuši labākie Latvijas gaismotāji, kas pieredzi guvuši teātros, pasākumu nozarē, kino un multimediālos projektos. LU Botāniskā dārza teritorijā var apskatīt šādus objektus - "Zaķu balle mežā", "Pasaku namiņš", "Zirneklītis Tomijs", "Palma", "Gaismas ziedi", "Pusnakts saiets" u.c.

Kā vēsta informācija mājaslapā, lai nodrošinātu epidemioloģisko drošību, “Ziemas Gaismas dārzā” ir noteikta 10 metru distancēšanās starp apmeklētāju grupām, "Ziemas Gaismas dārzs” līdz pulksten 20 darbosies daļēji drošā režīmā, savukārt no pulksten - drošajā režīmā. Laikā no pulksten 19 Ziemas Gaismas dārzu iespējams apmeklēt tikai ar sadarbspējīgu sertifikātu.

Gaismas dārza apmeklējumam nepieciešams iegādāties biļeti. Šeit vari lasīt plašāk par biļešu cenām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu