Pašvaldības varēs segt dzīvojamo telpu īres maksu, lai piesaistītu trūkstošos speciālistus (9)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija trešdien grozījumos likumā "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" atbalstīja deputāta Ulda Budriķa (JKP) priekšlikumus, kas pašvaldībām ļaus segt dzīvojamo telpu īres maksu, lai piesaistītu trūkstošos speciālistus.

Atbilstoši deputāta priekšlikumam paredzēts noteikt, ka pašvaldības varēs sniegt palīdzību speciālistam to saistošajos noteikumos paredzētajā kārtībā un apmērā, sedzot dzīvojamo telpu īres maksu un ar dzīvojamās telpas lietošanu saistītos maksājumus, ja pašvaldībā ir konstatēts nepietiekams speciālistu nodrošinājums ar pašvaldības funkciju nodrošināšanu saistītu pārvaldes uzdevumu jomā.

Budriķis norādīja, ka šo priekšlikumu iesniedzis, uzklausot dažu pašvaldību sniegto informāciju par nepieciešamību atbalstīt trūkstošo speciālistu piesaisti.

Atbalstu priekšlikumam pauda arī Ekonomikas ministrijas pārstāvis Mārtiņš Auders, kurš skaidroja, ka pašlaik likumā paredzēta iespēja palīdzēt ar dzīvojamās telpas iegādi, taču sākotnēji cilvēki vairāk izvēlas tieši īrēšanu.

Atsevišķa diskusija komisijas sēdē raisījās par to, ka šādām izmaiņām tomēr pirms tam vajadzēja veikt juridisku izvērtējumu.

Komisija grozījumus likumā "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" šodien arī atbalstīja izskatīšanai galīgajā lasījumā Saeimā.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu