Ietvju piespiedu sakopšana Rīgā šoziem veikta 342 adresēs (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Mercedes-Benz smagās automašīnas, kas pielāgotas sniega tīrīšanai
Mercedes-Benz smagās automašīnas, kas pielāgotas sniega tīrīšanai Foto: Daimler AG

No ziemas sezonas sākuma 342 adresēs Rīgas pašvaldība uzdevusi veikt ietvju piespiedu sakopšanu, ziņo Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

No minētajām vietām 195 adresēs sakopšanu veica pašvaldības nolīgtais komersants, bet 147 gadījumos to pēc pašvaldības lēmuma paveica pats namīpašnieks vai apsaimniekotājs.

Saistībā ar ietvju un jumtu sakopšanu šajā ziemas sezonā Rīgas domes Administratīvā inspekcija līdz 11.janvārim izdevusi 411 administratīvos aktus, bet Rīgas pašvaldības policijā uzsākti 614 administratīvo pārkāpumu procesi.

Saņemta informācija par 234 negadījumiem, kuros gājēji guvuši traumas - 220 gadījumos cilvēki nokrituši uz ietves,

bet 14 gadījumos traumas gūtas no jumta krītoša sniega vai ledus dēļ. Tāpat saņemta informācija par 87 krītoša sniega vai ledus bojātām automašīnām. Administratīvo pārkāpumu procesi pārsvarā uzsākti gadījumos, kuros ir nodarīts kaitējums un par nenotīrītiem jumtiem.

Nesen paplašināta Rīgas ietvju piespiedu sakopšanas kārtība. Ne vien Rīgas domes Administratīvajai inspekcijai, bet arī Rīgas pašvaldības policistiem tagad ir tiesības namu īpašniekiem vai apsaimniekotājiem piespriest operatīvu ietves piespiedu sakopšanu.

Par savlaicīgu ietvju neattīrīšanu no sniega un apledojuma maksimālais sods fiziskām personām var sasniegt 350 eiro, bet juridiskām personām - 1400 eiro.

Ietves sakopšanas darbi Rīgā veicami katru dienu līdz plkst.8, mainīgos laikapstākļos - papildus arī dienas gaitā.

Rīgas pašvaldība norāda, ka saskaņā ar laika prognozes brīdinājumu Rīgā šovakar gaidāms sasalstošs lietus un smidzināšana, kas turpināsies līdz 13.janvāra dienas vidum, veidojot stipru apledojumu uz ietvēm un brauktuvēm.

Namu īpašnieki aicināti pievērst pastiprinātu uzmanību ietvju pretslīdes nodrošināšanai.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu