Šajā ģeopolitiskajā spriedzē ir svarīgi, ka SAB direktors būtu informēts par visām izlūkošanas aktivitātēm, norāda Rancāns (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šajā ģeopolitiskajā situācijā ir ārkārtīgi svarīgi, ka SAB direktors būtu ļoti cieši informēts par visām izlūkošanas, pretizlūkošanas aktivitātēm, saprastu, kā darbojas šī iestāde, un no pirmās dienas varētu aktīvi un kvalitatīvi veikt darbu, Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" sacīja Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) loceklis Juris Rancāns (JKP).

"Citus kandidātus, kas bija SAB, mēs neesam gatavi apspriest. Šis ir slēgts process. Drošības padomes lēmums ir acīmredzams, un neko sīkāku es nekomentēšu. Spekulācijas par šiem kandidātiem dažādos medijos ir bijušas dažādas, bet, protams, mēs to nekomentēsim," norādīja Rancāns.

Rancāns piebilda, ka tā esot absolūti normāla situācija, ka publiski tikai tagad izskan informācija par SAB Izlūkošanas pārvaldes priekšnieku.

Taujāts par nepieciešamajiem uzlabojumiem SAB darbā, Rancāns norādīja uz pielaižu valsts noslēpumam sistēmas noteikumiem, iekšējās kontroles un drošības sistēmu, kiberdrošību.

Tāpat viņš sacīja, ka

Ādamsona atklāšana liecina par to, ka specdienesti ir strādājuši profesionāli.

"Viņi ir uzgājuši šo konkrēto cilvēku, kurš bija strādājis, kā saprotams no publiskotās informācijas, citu specdienestu labā. Ceru, ka specdienestu pretizlūkošanas un izlūkošanas spēja ir pietiekami augstā līmenī, lai atklātu līdzīgus gadījumus, ja tādi ir," teic Rancāns.

Jau ziņots, ka Saeimas Nacionālās drošības komisija (NDK) trešdien, 12. janvārī, vienbalsīgi atbalstīja Egila Zviedra kandidatūru Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktora amatam. Komisijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis (ZZS) pieļāva, ka Saeima par Zviedra apstiprināšanu amatā varētu lemt nākamnedēļ, kad visas Saeimas frakcijas būs jau paguvušas tikties ar amata pretendentu.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu