2021.gada nogalē pasažieru vilcienos veiktas 169 epidemioloģiskās drošības pārbaudes (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pagājušā gada pēdējos četros mēnešos Valsts policijas darbinieki vilcienos veikuši 169 epidemioloģisko prasību ievērošanas pārbaudes, kuru laikā konstatētas 460 personas bez mutes un deguna aizsegiem vai ar to neatbilstošu lietošanu.

Uzņēmumā skaidro, ka "Pasažieru vilciens" konduktori-kontrolieri pievērš uzmanību, vai pasažieri brauciena laikā pareizi lieto mutes un deguna aizsegu, kā arī aizrāda, ja pasažierim nav elpceļu aizsega vai tāds netiek lietots atbilstoši noteiktajām prasībām. Tomēr uzņēmuma darbinieki ir tiesīgi tikai aizrādīt pasažieriem vai aicināt pamest vilcienu, bet ne piemērot kādas sankcijas.

Pagājušā gada septembra beigās, reaģējot uz saņemtajām pasažieru sūdzībām un uzņēmuma darbinieku konstatētajiem epidemioloģisko prasību pārkāpumiem pasažieru vidū, "Pasažieru vilciens" vērsās pie Valsts policijas un Rīgas pašvaldības policijas ar aicinājumu iekļaut regulārajos profilaktiskās apsekošanas maršrutos vilcienus, kuros tika novērots pieaugošs valstī noteikto epidemioloģisko nosacījumu pārkāpumu skaits.

Par mutes un deguna aizsega nelietošanu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 50 eiro. Policijas pārbaudēs 221 gadījumā tika uzsākta administratīvā pārkāpuma lieta, savukārt 198 gadījumos personām tika izteikts mutisks aizrādījums.

"Pasažieru vilciens" pārstāvji arī atgādina, ka laikā līdz 28.februārim visos pasažieru vilcienu reisos braucieni tiks nodrošināti tā saucamajā sarkanajā režīmā, ievērojot iepriekš valstī noteiktās drošības prasības. Joprojām ir spēkā arī noteiktā sabiedriskā transporta ietilpība - tā nedrīkst pārsniegt 80%. Visiem pasažieriem obligāti jālieto mutes un deguna aizsegi, turklāt ieteicams lietot FFP2 tipa respiratorus, kas nodrošina augstāku epidemioloģisko aizsardzību.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu