Zemledus makšķerniekus aicina būt īpaši uzmanīgiem, brīvdienās kāpjot uz ledus Rīgā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Zemledus makšķernieki Baltezerā
Zemledus makšķernieki Baltezerā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Zemledus makšķerniekus aicina būt īpaši uzmanīgiem, brīvdienās kāpjot uz ledus Rīgā, teica Rīgas Pašvaldības policijas galvenais speciālists sabiedrisko attiecību jautājumos Toms Sadovskis.

Viņš norādīja, ka atsevišķās vietās ledus ir gana biezs un izturīgs, taču līdz ar stipro vēju šodien un arī brīvdienās iespējama ūdenslīmeņa paaugstināšanās, kas var apgrūtināt nokļūšanu uz ledus, kā arī pēc tam nokļūšanu krastā. Īpaši tas attiecas uz Daugavu un ar to saistītām ūdenstilpēm.

Atbildīgie dienesti seko notikumu attīstībai un esot gatavi reaģēt, ja kaut kur veidosies plūdu iespējamība un tiks apdraudēti cilvēki.

No šodienas papildināts saraksts ar Rīgas teritorijā esošajām ūdenstilpēm, kurās drīkst atrasties uz ledus.

Aizliegums atrasties uz ledus šobrīd neattiecas uz Bolderājas karjeru, Bābelīti, ūdenstilpēm Vladimira Kudojara parkā, ūdenstilpēm Viestura dārzā un Uzvaras parkā pie Uzvaras pieminekļa, kā arī Dambjapurva ezeru, Gaiļezeru un Velnezeru.

Var atrasties uz ledus arī Ķengaraga dīķī, taču aizliegums saglabājas uz zonu 70 metri no Daugavas ietekas. Atļauts atrasties uz ledus Mazjumpravas muižas dīķī, taču aizliegums ir spēkā uz zonu 50 metru attālumā no Daugavas ietekas.

Tāpat aizliegums vairs neattiecas uz atsevišķiem Vecdaugavas posmiem, Kojusalas grāvja posmu no Austuves ielas 5a līdz Krasta ielai 95 k-21a, Strazdupītes posmu no Brīvības gatves 417a līdz Vidzemes alejai 1, taču aizliegums saglabājas spēkā uz zonu 300 metru rādiusā ap Dzelzceļa tiltu.

Uz ledus drīkst atrasties arī atsevišķos Āgenskalna līča posmos, līcī Juglas kanālā pie Jaunciema ielas 4a, Sarkandaugavā un Sarkandaugavas līcī, kā arī Bieķengrāvī.

Buļļupē uz ledus drīkst kāpt līcī pie SIA "Rīgas ūdens" bioloģiskās notekūdeņu attīrīšanas stacijas "Daugavgrīva", bet ne tālāk par 100 metrus no krasta līnijas, no Bangu ielas 5 līdz Lielajai ielai 43, bet ne tālāk kā 100 metrus no krasta līnijas un no Lielās ielas 71t līdz Lielajai ielai 73, bet ne tālāk kā 50 metrus no krasta līnijas.

Uz ledus Buļļupē drīkst uzturēties līcī pie Dzintara ielas 100, bet ne tālāk kā 50 metrus no krasta līnijas.

Ķīšezerā uz ledus drīkst atrasties ne tālāk par 200 metriem no krasta līnijas bet netuvojoties upju un kanālu ietekām. Līdzīgi ir arī Juglas ezerā.

Pašvaldība atgādina, ka ledus biezums dažādās vietās var būt atšķirīgs un simtprocentīgu drošību garantēt nav iespējams.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu