Pret "Nord Stream 2" noskaņotā Bērboka dodas vizītē uz Ukrainu un Krieviju (15)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka pirmdien pirmo reizi kopš stāšanās amatā dodas vizītē uz Ukrainu, bet otrdien Maskavā tiksies ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu.

Bērbokai pirmdien Kijevā plānota tikšanās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski un Ukrainas ārlietu ministru Dmitro Kulebu.

Gaidāms, ka amatpersonas apspriedīs Krievijas karaspēka sakoncentrēšanos pie Ukrainas robežām, Kijevas aicinājumu Vācijai piegādāt tai ieročus un pretrunīgi vērtēto gāzesvadu "Nord Stream 2".

Bērboka apmeklēs Kijevu 30.gadadienā kopš diplomātisko attiecību nodibināšanas starp Vāciju un Ukrainu.

Viņai arī plānota tikšanās ar Vācijas pārstāvjiem Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) misijā.

Plānots, ka ministre piedalīsies arī diskusijā par Ukrainas ūdeņraža stratēģiju un apmeklēs pieminekli par godu protestos 2014.gadā bojāgājušo piemiņai.

Otrdien Bērbokai Maskavā plānota tikšanās ar Lavrovu.

Kā laikrakstam "Bild am Sonntag" atklājis Kuleba, Ukraina sagaida no jaunās Vācijas valdības, ka tā kopā ar Ukrainu un sabiedrotajiem ieņems stingru un skaidru nostāju pret Krievijas draudiem un iebiedēšanas mēģinājumiem.

Ukrainas vēstnieks Berlīnē Andrijs Melņiks aicinājis Bērboku nodrošināt ieroču piegādi Ukrainas aizsardzībai. Vācijas atteikums ir ļoti rūgts, viņš piebildis.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu