Vētras postījumi Latvijā: VUGD līdz pirmdienas vakaram saņēmis vairāk nekā 300 izsaukumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Stiprā vējā nolauzti koka zari Kronvalda parkā
Stiprā vējā nolauzti koka zari Kronvalda parkā Foto: Zane Bitere/LETA

Glābēji pirmdien līdz pulksten 21.30 saņēmuši vairāk nekā 300 izsaukumu par spēcīgā vēja nolauztiem kokiem un norautām jumta konstrukcijām,  informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Lielākoties bija jānovāc nolūzuši koki no brauktuvēm un gājēju ietvēm. Vairākos gadījumos koki uzkrituši automašīnām. Vēl vairākos gadījumos saņemti izsaukumi par norautām jumta konstrukcijām.

Jau ziņots, ka viens gadījums beidzies letāli - Jūrmalā koks uzkritis kādai sievietei, kura no gūtajām traumām gājusi bojā.

Pārsvarā izsaukumi par vētras radītajiem postījumiem saņemti Jūrmalā un Rīgā. Ap pulksten 21.30 glābēji vēl bija izbraukuši uz 28 izsaukumiem, kas saistīti ar stiprā vēja postījumiem.

Kā liecina aģentūras LETA novērotais un citu aculiecinieku publicētie foto, Rīgā vienā no daudzdzīvokļu mājām pie Slāvu tilta no balkona bija atdalījies betona gabals, kas karājās armatūrā.

Pēc aculiecinieku novērojumiem, stiprajā vējā cietis arī tirdziņš, kas atrodas Dzelzavas un Stirnu ielas krustojumā. Kāda tirdzniecības nojume apgāzta un uzpūsta uz ielas braucamās daļas.

Tāpat Rīgas kanālā iepretim dzelzceļa stacijai vējš ar visām saknēm izgāzis vienu no lielajiem kokiem, bet Vecrīgā uz Kaļķu ielas nokritis jumta apmetums.

Vairākās vietās Latvijā vējš atrāvis ēku fasādes konstrukciju un siltinājuma daļas, bet Ādažos kādai daudzdzīvokļu mājai vējš pilnībā norāvis jumtu.

Kā ziņots, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdinājumu par vētru galvaspilsētā, Jūrmalā un Pierīgas novados pirmdien bija paaugstinājis no oranžā līdz sarkanajam līmenim.

Pirmdienas pievakarē Rīgā un citviet valsts rietumu un centrālajā daļā vētra kļuva vājāka, bet Latgalē vējš pastiprinājās.

Naktī vējš pierims, bet joprojām būs stiprs, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Pirmdienas vakarā un nakts pirmajā pusē līdz pulksten 2 līča dienvidu piekrastē ziemeļrietumu, ziemeļu vējš saglabāsies brāzmās 20-22 metri sekundē.

Sinoptiķi brīdina, ka vēja laikā nolauzti koku zari, nefiksēti priekšmeti vai atlūzas var tikt nestas pa gaisu, tādēļ atsevišķas āra aktivitātes var tikt traucētas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu