Pagājušajā nedēļā novērots palielinājums kopējai Covid-19 pacientu gultu noslodzei (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Covid-19 pacientiem pārprofilēto gultu noslodze visaugstākā ir Vidzemes, Stradiņa, Jelgavas un Ģintermuižas slimnīcā. Pagājušajā nedēļā ir novērojams palielinājums kopējai Covid-19 pacientu gultu noslodzei, liecina Veselības ministrijas (VM) apkopotā informācija.

SIA "Vidzemes slimnīca" ir aizņemti 87% Covid-19 pārprofilēto gultu, kā arī 33% intensīvās terapijas gultu. VSIA "Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca" aizņemti 86% pārprofilēto Covid-19, kā arī 93% intensīvās terapijas gultu.

Augsta gultu noslodze ir arī SIA "Jelgavas pilsētas slimnīca", kur aizņemti 82% pārprofilēto gultu, kā arī 61% intensīvās terapijas gultu. 80% pārprofilēto gultu ir aizņemti arī slimnīcā "Ģintermuiža".

Nedēļas laikā par 8% palielināts pacientiem pieejamo Covid-19 gultu skaits - no 874 uz 1030 gultām. Pagājušajā nedēļā ir novērojams palielinājums kopējai Covid-19 pacientu gultu noslodzei. Nedēļas sākumā bija aizņemti 60% gultu, kamēr nedēļu iepriekš - 57% gultu. Nedēļas laikā nedaudz ir samazinājusies intensīvās terapijas gultu noslodze. Nedēļas sākumā ir aizņemts 51% no intensīvās terapijas gultām.

Pagājušajā nedēļā 21 Neatliekamās medicīniskās palīdzības slimnīcā brīvi bija 25% gultu, kas ir par trīs procentpunktiem mazāk nekā pirms nedēļas. No kopējā gultu skaita 9% aizņēma Covid-19 pacienti, kamēr 66% gultu bija aizņemtas ar pārējo slimību pacientiem. Savukārt intensīvās terapijas gultu noslodze šajās slimnīcās pagājušajā nedēļā ir palielinājusies, sasniedzot 67% noslodzi.

Pēdējās nedēļas laikā terapijas gultu skaits samazinājies no 2166 uz 2156, no kurām ir aizņemti 82%. Novērojams terapeitisko gultu noslodzes pieaugums Rīgas, Vidzemes, Zemgales un Kurzemes plānošanas reģionā, kur noslogojums pārsniedz 80%.

Kā vēstīts, svētdien Latvijas slimnīcās ievietoti 60 Covid-19 pacienti, savukārt desmit sasirgušie izrakstīti, kopējam pacientu skaitam stacionāros pieaugot no 616 līdz 658 pacientiem, liecina Nacionālā veselības dienesta informācija.

No stacionētajiem pacientiem 576 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, savukārt 82 - ar smagu slimības gaitu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu