Ārstniecības iestādēs pieaudzis Covid-19 inficēto un prombūtnē esošo darbinieku skaits (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pagājušajā nedēļā ārstniecības iestādēs pieaudzis prombūtnē esošo un Covid-19 inficēto darbinieku skaits, liecina Veselības ministrijas (VM) sagatavotais ziņojums.

VM norāda, ka 17.janvārī ar Covid-19 bija saslimis 321 darbinieks, kamēr pagājušajā nedēļā ar Covid-19 slimoja 252 darbinieki. Prombūtnē kā Covid-19 pacientu kontaktpersonas vakar bija 366 darbinieki.

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcā pavēstīja, ka ar Covid-19 slimojošo darbinieku skaits, tāpat kā saslimšanas gadījumu skaits sabiedrībā kopumā, ir augošs. Janvāra pirmajā nedēļā tika atklāti 12 jauni Covid-19 gadījumi, bet otrajā nedēļā - jau 40. Slimnīcā stāsta, ka darbinieku inficēšanās pārsvarā notiek ģimenē, kādam no ģimenes locekļiem, nereti arī bērniem, saslimstot un inficējot citus.

Slimnīcas dati par situāciju līdz 17.janvārim liecina, ka Covid-19 apstiprinātas infekcijas dēļ prombūtnē ir 51 slimnīcas darbinieks. Taču ziņu par smagu slimības gaitu šo saslimušo vidū neesot. Slimības gaita tomēr pārsvarā ir viegla, vēsta ārstniecības iestādē.

Kā informēja SIA "Liepājas reģionālā slimnīca" sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase, šodien ar Covid-19 ir saslimuši četri slimnīcas darbinieki, bet vēl astoņiem ir noteikts kontaktpersonas statuss.

Janvāra pirmajā pusē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) operatīvās vadības centrā ienākošo zvanu skaits pieaudzis par 13%, vidēji diennaktī saņemot 1820 zvanus, kamēr decembrī vidēji diennaktī ienāca 1615 zvani. Izpildīto izsaukumu skaits janvāra sākumā audzis par 5%, salīdzinot ar pagājušā gada decembri, kad vidēji diennaktī izpildīja 987 zvanus.

Pēdējās nedēļas laikā izsaukumu skaits pie Covid-19 pacientiem nedaudz samazinājies, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu