Video ⟩ Raidījums: Deglava tilta pārbūvi plānots pabeigt nākamgad (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Slēgts Augusta Deglava tilts
Foto: Slēgts Augusta Deglava tilts Foto: Jānis Škapars/TVNET

Sociālajos tīklos par aktuālu jautājumu kļuvis Deglava tilta remonts. Kopš 2017. gada to remontē, un tikai 2021. gadā remontdarbi ir pabeigti. Taču šogad atkal notiek tilta pārbūve un remontdarbus plānots pabeigt nākamgad. Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "4. studija" skaidro, kādēļ izveidojusies šāda situācija.

Vieni ir nikni, ka nesen svinīgi atklāto jauno tiltu atkal jauc nost, bet citi ironiski pasmejas par šo situāciju, ka asfalta segums tiek uzlauzts, ir satiksmes ierobežojumi un viens darbs tiek darīts vairākas reizes. 

Satiksmes departamentā skaidro, ka šobrīd tiek īstenots jau pavisam cits projekts.

"Šajā posmā, kur šobrīd notiek darbi, iepriekšējos gados būvdarbi nenotika. Un šobrīd mēs veicam pieslēguma izveidošanu austrumu maģistrālei.

Tas ir jauns pieslēgums, kas līdz šim nav bijis. Šajā vietā parādīsies gan gājēju tuneļi, gan luksofors, un būs iespējams no Deglava pārvada nokļūt uz austrumu maģistrāli un otrādi," norāda Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora palīgs Jānis Vaivods.

Vaivods skaidro, ka iepriekš saremontētā Deglava pārvada daļa nemaz netiek skarta, darbi sākušies blakus esošā nelielā posmā, kurā iepriekš netika mainīts asfalta segums. Uz jautājumu, kāpēc šo posmu nevarēja izveidot vienā piegājienā ar tiltu, viņš norāda,

ka austrumu maģistrāles posma izveidei nauda parādījās tikai pērnā gada pavasarī, un darbi tika sākti tikai rudenī.

Remontdarbus plānots pabeigt nākamgad.

Plašāk skaties sižetā!

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu