Beļģijā divus gadus pēc 39 Vjetnamas migrantu nāves notiesā 18 apsūdzētos

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Beļģijas tiesa trešdien Vjetnamas pilsonim piesprieda 15 gadus cietumā par cilvēku kontrabandas operācijas vadīšanu, kas pirms diviem gadiem Lielbritānijā noveda pie vairāku desmitu nelegālo imigrantu nāves kravas automašīnā, vēsta ziņu aģentūra "Belga".

Viņam arī piespriests 920 000 eiro naudassods, kā arī teju 2,3 miljoni eiro konfiscēti.

17 citiem apsūdzētajiem, par kuru valstspiederību nekāda informācija netiek izpausta, šajā pašā prāvā Briges krimināltiesā piespriesti no gada līdz desmit gadiem cietumā, bet pieci apsūdzētie attaisnoti.

2019.gada oktobrī Eseksas grāfistes pilsētā, netālu no Londonas, kravas auto refrižeratorā tika atrasti 39 līķi. 31 Vjetnamas vīrietis un astoņas sievietes šādi kontrabandas ceļā atvesti uz Lielbritāniju. Kuģis iepriekš konteineru nogādājis no Beļģijas Lielbritānijā.

Katrs nelegālais imigrants par ceļojumu maksājis vairāk nekā 10 000 eiro. Kā skaidroja eksperti, viņiem nebija izredžu izdzīvot, jo temperatūra aizzīmogotajā konteinerā sasniegusi 40 grādus.

Lielbritānijā kontrabandistu grupējuma līderiem piespriesti 27 un 20 gadi cietumā, kravas auto šoferim 13 gadi un četri mēneši cietumā, bet vēl vienam apsūdzētajam 18 gadi cietumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu