SAB vadītāja amata kandidāts: birojs strādā pietiekami labi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Satversmes aizsardzības biroja direktors Egils Zviedris.
Satversmes aizsardzības biroja direktors Egils Zviedris. Foto: SAB

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) pašlaik strādā pietiekami labi, šādu vērtējumu iestādes darbam ceturtdien, 20.janvārī, Latvijas Radio pauda SAB direktora vietnieks Egils Zviedris, kurš tagad kandidē uz biroja vadītāja amatu.

Zviedris atgādināja, ka SAB darba prioritārās jomas joprojām ir izlūkošana, kiberaizsardzība un valsts noslēpuma aizsardzība.

SAB pamata fokusā esot ārpus NATO un Eiropas Savienības valstis, kas var radīt Latvijas drošības apdraudējumus, piemēram, pašlaik uzmanības lokā ir Krievijas aktuālā politika un Ukrainas apdraudējums.

Zviedris uzskata, ka valsts noslēpuma aizsardzības jomā jāoptimizē iesniedzamās informācijas prasības un jāuzlabo pieteikumu izskatīšanas termiņi.

Kā ziņots, Saeima ceturtdien lems par Zviedra kandidatūru SAB direktora amatam. Atbalstu Zviedra kandidatūrai līdz šim paudusi lielākā daļa Saeimas deputātu.

Zviedris valsts drošības iestādēs strādā kopš 1992.gada, SAB - kopš 2000.gada. Patlaban viņš ir SAB direktora vietnieks un Izlūkošanas pārvaldes priekšnieks.

Rīgas Tehniskajā universitātē Zviedris ieguvis inženierzinātņu bakalaura grādu būvniecībā, bet Biznesa augstskola "Turība" - maģistra grāds uzņēmējdarbības vadībā.

Viņš strādājis Valdības apsardzes dienestā, Valsts Ekonomiskās suverenitātes aizsardzības departamentā (VESAD), Drošības policijā, 2000.gadā kļuvis par SAB Izlūkošanas pārvaldes sevišķi svarīgu lietu inspektoru, 2011.gadā - par SAB Izlūkošanas pārvaldes NVS nodaļas priekšnieks, bet kopš 2014.gada ir SAB direktora vietnieks un Izlūkošanas pārvaldes priekšnieks.

Kopš pagājušā gada augusta Zviedris pārstāvējis SAB vadību Eiropas Savienības un NATO izlūkošanas un drošības dienestu starptautiskajās sanāksmēs, informē prezidenta kanceleja.

Novembrī 60 gadu vecumā mūžībā devās SAB direktors, bijušais ģenerālprokurors Jānis Maizītis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu