Zelta neprāts: jauns ieskats Putina miljardu vērtajā pilī (96)

Izmeklē Navaļnija līdzgaitnieki
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock, Publicitātes, TVNET kolāža

Ieslodzītā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieki publiskojuši jaunu pētījumu par Krievijas prezidenta Vladimira Putina miljardu eiro vērto pili Melnās jūras kūrortpilsētā Gelendžikā, parādot daudzus attēlus, kas tapuši pils iekšienē.

Šajos attēlos redzamais teju pilnībā sakrīt ar vizualizācijām, ko Navaļnija komanda publiskoja pirms gada, pirmo reizi pastāstot plašākai sabiedrībai par Putina pili.

Filma “Putina pils. Vislielākā kukuļa stāsts” Navaļnija “YouTube” kanālā tika publiskota 2021.gada 19.janvārī - neilgi pēc tam, kad Navaļnijs tikai aizturēts lidostā Maskavā, atgriežoties no ārstēšanās Berlīnē.

Video par Putina pili skatīts vairāk nekā 120 miljonus reižu.

Navaļnija līdzgaitnieki jaunākajā filmā, kas ceturtdien publiskota Navaļnija kanālā sociālajā tīklā "YouTube" nav sīkāk paskaidrojuši, kā viņu rīcībā nonākuši attēli, kuros redzama pils iekšiene. Navaļnija kolēģi norāda, ka attēlus kāds viņiem atsūtījis.

Par šo ēku, kura saistību ar Putinu iepriekš noliedzis gan viņš pats, gan Kremlis, gan Kremļa propagandisti, iepriekš vēstīja arī Krievijas propagandas kanāls “Rossija 1”, stāstot, ka ēkā notiekot remontdarbi. Navaļnija līdzgaitnieki uzver, ka pils interjera attēlus viņi ieguvuši vēl pirms “Rossija 1” sižeta pārraidīšanas.

Navaļnija līdzgaitnieki Marija Pevčika un Georgijs Alburovs, publiskojot jaunāko filmu, norāda, ka Krievijas propagandas kanāli veselu gadu izplatījuši dažādas teorijas – ka Putina pils nemaz neeksistē, ka tā ir izdomāta, ka tā nemaz nepieder Putinam, ka tā nemaz nav grezna un tā tālāk.

“[Propagandisti stāstīja,] ka viss šis zelts, šī neprātīgā greznība - mājas teātri, akvadiskotēkas un privātais striptīzklubs - ir mūsu slimās iztēles auglis. [Stāstīja,] ka tā ir Navaļnija diversija pret Putinu un diversija pret Krieviju,” uzsver Navaļnija kolēģi.

“Šodien mēs saliekam visus punktus uz “i”. Kliedējam visas šaubas par to, eksistē šī pils vai ne. Parādām, kā tā izskatās - gan no ārpuses, gan iekšpuses. Kas tur ir, un kas tur bija.”

Komentāri (96)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu