Gājējs Pļavniekos pakļūst zem auto un, guļot zem tā, pagūst pazvanīt radiniekiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Trešdienas, 19.janvāra pievakarē pamatīga kņada bija vērojama Mstislava Keldiša ielā Pļavniekos. Tās iemesls – kāds vīrietis neatļautā vietā šķērsoja ielu un pakļuva zem auto, bet, lai viņu atbrīvotu, bija nepieciešama glābēju palīdzība.

Kā ziņo TV3 raidījums Degpunktā, glābējiem uz laiku nācās apturēt satiksmi, jo cienījama vecuma kungs bija pakļuvis zem vieglā auto. Cietušais esot bijis pie samaņas un, guļot zem riteņiem, pat it kā paspējis piezvanīt radiem un izstāstīt, kas noticis. Glābēju palīdzība bija nepieciešama, lai vīrieti izvilktu no mašīnas apakšas. 

Pēc pirmās palīdzības sniegšanas notikuma vietā mediķu brigāde ārstu speciālistu brigādes pavadībā cietušo vīrieti stabilā stāvoklī pie samaņas nogādāja slimnīcā. Tiesa gan, tur viņu gaida ilga un nopietna ārstēšanās.

Vieta, kur notika negadījums, vietējiem nav sveša, tas ir īsākais ceļš no lielveikala uz mājām un otrādi. Degpunktā veica improvizētu mērījumu un noskaidroja, ka laika izteiksmē īsceļš pāri ielai neatļautā vietā palīdz ietaupīt apmēram 1 minūti laika cilvēkam mundrā vecumā un 2-3 minūtes senioram. Nenoietais attālums turp un atpakaļ līdz luksoforam ar gājēju pāreju tikmēr ir tikai 100 metri. Lai gan tas nav daudz, vietējie iedzīvotāji tāpat neminstinās pārkāpt noteikumus un riskē ar savu dzīvību, aizbildinoties ar veselības problēmām un laika ekonomiju.

Vairāk skaties Degpunktā sižetā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu