Leons Astra: izsvilpēji bojāja ģimenei svētu brīdi (192)

CopyLinkedIn Draugiem X
Vakcinācijas pret Covid-19 pretinieki, kuri ar svilpšanu un trokšņošanu cenšas izjaukt Latvijas slavenā brīvības cīnītāja Gunāra Astras piemiņai veltītā pieminekļa "Nebaidies!" atklāšanas pasākumu.
Vakcinācijas pret Covid-19 pretinieki, kuri ar svilpšanu un trokšņošanu cenšas izjaukt Latvijas slavenā brīvības cīnītāja Gunāra Astras piemiņai veltītā pieminekļa "Nebaidies!" atklāšanas pasākumu. Foto: Paula Čurkste/LETA

Slikta pēcgarša, zemiski, apgānīšana – tā nacionālās pretošanās kustības biedri, kas līdzīgi kā Gunārs Astra arī cieta no padomju režīma represijām, sauc ceturtdienas, 20. janvāra, notikumus Astras pieminekļa atklāšanas laikā, vēsta  TV3 Ziņas.

Sociālantropologs Klāvs Sedlenieks pēc notikušā secina, ka varas politiķiem ir jārēķinās, ka publisku pasākumu apmeklēšana turpmāk var izvērsties neērta, pazemojoša, jo citādi domājošie savus vēstījumus nekaunas nodot pat ar morāli huligāniskiem paņēmieniem.

Gunāra Astras brālis Leons ir sarūgtināts, jo izsvilpēji bojājuši ģimenei svētu brīdi.

“Šis nebija īstais brīdis, kur paust savas idejas. Pieņemu, ka lielā mērā tas bija saistīts ar vēlēšanu tuvošanos. Šīs izdarības bija balsu zvejošanas pasākums," saka Leons Astra.

Daļa sabiedrības sociālajos tīklos pauž sašutumu, ka pieminekļa atklāšanas pasākumā netika ielaists Gunāra Astras brālis Leons, jo viņam nav vakcinācijas sertifikāta un nācās stāvēt aiz norobežojuma. Arī pats Astra par notikušo ir neizpratnē, bet Tieslietu ministrijā norāda - tādi diemžēl ir noteikumi.

Plašāk skaties TV3 sižetā!

Komentāri (192)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu