Daudzviet Latvijā apledojums apgrūtina braukšanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija T

Svētdien, 23. janvārī, daudzviet Latgalē, Kurzemē un Vidzemē apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, brīdina VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Pulksten 6.30 daudzviet Latgalē, Vidzemē un Kurzemē uz autoceļiem veidojas apledojums.

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 59 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības. Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem.

Kā informē LVC, apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir sekojošos posmos: Siguldas šoseja (A2) posmā no Virešiem līdz Veclaicenei, Valmieras šoseja (A3) posmā no Braslas tilta līdz Valkai, Daugavpils šoseja (A6) posmā no Nīcgales līdz Izvaldai, Liepājas šoseja (A9) posmā no Kalvenes līdz Liepājai, Ventspils šoseja (A10) posmā no Kūdras līdz Tukumam un posmā no Strazdes līdz Ventspilij, Liepāja-Rucava šoseja (A10) visā posmā, Rēzeknes šoseja (A13) posmā no Rušenicas līdz Medumiem, kā arī Daugavpils apvedceļš (A14) visā posmā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtinoša braukšana ir Alūksnes, Balvu, Daugavpils, Dobeles, Gulbenes, Liepājas, Madonas, Preiļu, Talsu, Valmieras un Ventspils apkaimēs.

LVC aicina autovadītājus būt piesardzīgiem, it īpaši rīta un vakara stundās.

Kā uzsver LVC, svarīgi izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un ieplānot papildu laiku ceļam.

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem LVC aicina informēt, zvanot pa diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma kontos sociālās saziņas tīklos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu