Notiks pirmā jauniešu un mediju konference (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

27. un 28. janvārī Rīgā notiks jauniešu un mediju konference “Iespējas un izaicinājumi", kurā piedalīsies mediju profesionāļi, politikas veidotāji, augstskolu pasniedzēji un jauniešu digitālā satura veidotāji no 8 valstīm: Latvijas, ASV, Nīderlandes, Norvēģijas, Somijas, Zviedrijas, Vācijas un Beļģijas. Galvenais konferences mērķis veicināt sarunu starp mediju pārstāvjiem, politikas veidotājiem un jaunatni, vairojot izpratni par jauniešu iesaistīšanās nozīmi satura un informācijas telpas veidošanā.

Konferences organizatore, jauniešu organizācijas “AVANTIS” pārstāve Ilona Bičevska uzsver, ka pasākuma galvenais uzdevums ir ilustrēt reālus veiksmes piemērus, kā jaunieši inovatīvā ceļā var palīdzēt veidot mediju organizāciju saturu. “Vienlaikus tas ir gan iedrošinājums pašiem jauniešiem būt aktīviem un drosmīgiem, gan aicinājums mediju organizāciju līderiem novērtēt, cik vērtīgs potenciāls var būt jauniešu radošais pienesums kopējā mediju bildē.”

Konferences pirmā dienas daļa vairāk būs veltīta mediju profesionāļiem, mācībspēkiem un studentiem. Tiks prezentēti aktuālie pētījumi, diskusijas un labās prakses piemēri saistībā ar satura veidošanu un jauno talantu iekļaušanu darba vidē. Pēcpusdienas būs veltītas jauniešiem - notiks meistarklases, lekcijas, pieredzes stāsti un tikšanās ar nākotnes darba devējiem.

Konferencē Norvēģijas Zinātnes un tehnoloģiju universitātes asociētais profesors Stefans Geiss iepazīstinās ar starptautiskiem pētījumiem par tēmu "Interneta un sociālo mediju lietošanas ietekme uz labklājību: pusaudžu garengriezuma analīze deviņu gadu garumā".

Tāpat ar savu iedvesmas stāstu dalīsies somu raidorganizācijas Yle Kioski pārstāvji, kas ir veiksmīgs piemērs, kā jaunieši – digitālā satura veidotāji – var efektīvi sadarboties ar sabiedrisko mediju, tādējādi gūstot ievērojamu auditorijas piesaisti.

Savukārt digitālā satura veidotāji Edgar Fresh, Artūrs Jenots un Niklāvs Vētra stāstīs par to, kā izveidot noderīgu un iedvesmojošu saturu YouTube platformā un ar kādiem izaicinājumiem jāsaskaras, strādājot ilgtermiņā.

Turklāt ar savu iespaidīgo pieredzi dalīsies Džims Džeikobijs (Jim Jacoby) no Arizonas Universitātes (Arizona State University), kurš pastāstīs, kā un cik viegli (vai grūti) studentiem ir iegūt “Emmy” balvu.

Konferencē tiks runāts arī par ideju formātu aizsardzību un monetizēšanu. Lekciju "Kā aizsargāt savu formātu?" vadīs organizācijas FRAPA valdes locekle Lisette van Diepen.

Konferencē varēsim dzirdēt arī Eiropas Komisijas pārstāvju Metjū Orfanidesa (Mathieu Orphanides) un Annas Lillas Havasi (Anna Lilla Havasi) prezentācijas par to, kādas iespējas Eiropas Savienība piedāvā jauniešiem: par “Erasmus+”, Eiropas Solidaritātes korpusu, “DiscoverEU” un Eiropas Jaunatnes gadu 2022.

Jauniešiem abās konferences dienās būs iespēja arī piedalīties radošās nodarbībās, piemēram, podkāstu veidošanas meistarklasē, kuru vadīs podkāsta “Europe Matters” Paolo Destilo veidotājs no Nīderlandes vai sociālo mediju medijpratības meistarklase, ko vadīs Anita Priede no Latvijas Interneta asociācijas.

Kā uzsver Artūrs Jenots, viens no konferences dalībniekiem, kurš jau 10 gadu veido savu mediju saturu un ir strādājis pie tādiem populāriem projektiem kā “Revolucionāri”, “Tinteszobs”, “Karsts Karsts” un “Sarunas par mīlestību”: “Mums Latvijā aizvien neveidojas veiksmīga sinerģija starp klasiskajiem mediju kanāliem un jauniešu radīto saturu. Lai gan abām pusēm šī sadarbība ir fundamentāli svarīga – kā tilts uz izaugsmi un nākotni.”

“Iespējas un izaicinājumi” konferences moderators būs Kārlis Dagilis Merilendas Universitātes (ASV) doktorants, Latvijas Radio ziņu dienesta galvenais redaktors, jauniešu radio Pieci.lv dibinātājs

Dalībai meistarklasēs jauniešiem jāpiesakās šeit:

  • Podcast meistarklasei jāpiesakās, reģistrējoties kopējai konferences programmai, pie motivācijas norādot Podcast meistarklase. Links uz reģistrēšanos www.youngmediasharks.lv vai www.avantis.lv
  • Sociālo mediju medijpratības meistarklasei (piemērota jauniešiem 13 - 16 g.v.) ir ierobežots dalībnieku skaits un jāpiesakās atsevišķā linkā līdz 26.janvārim: ej.uz/SMmeistarklase

Konferenci rīko jauniešu organizācija “AVANTIS” sadarbībā ar kustību “YOUNG MEDIA SHARKS”, atbalstītājs – Nīderlandes Karalistes vēstniecība.

Pieteikšanās konferencei līdz 26. janvārim. Pilna konferences programma un pieteikšanās links www.avantis.lv un www.youngmediasharks.eu

Konferences tiešraide:

www.facebook.com/YoungMediaSharks/

https://www.youtube.com/user/YMSharks

www.lsm.lv

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu