Rīgas Centrālās stacijas tuneļos atsākti demontāžas darbi (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Būvdarbi pie Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas. Attēls ilustratīvs.
Būvdarbi pie Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas. Attēls ilustratīvs. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Noslēdzoties Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) drošības pārbaudēm Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas tuneļu A un B komerctelpās un tuneļos, no otrdienas dzelzceļa projekta "Rail Baltica" būvnieks "BeReRix" atsācis demontāžas darbus.

"BeReRix" saņēmusi BVKB atzinumu par Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas B tuneļa ekspluatācijas atjaunošanu un drošu iecerēto būvniecības darbu turpināšanu abos stacijas tuneļos.

Vienlaikus pilnsabiedrības pārstāvji norāda, ka februārī, turpinoties intensīvākiem būvniecības darbiem, stacijas tuneļos tiks veiktas izmaiņas gājēju kustībā, par ko aktuālākā informācija sekos.

"BeReRix" turpina arī "Rail Baltica" projektā plānotos būvniecības darbus Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas dienvidu laukumā, kurā norit jaunās stacijas ēkas, Eiropas platuma un vairāku esošā platuma sliežu ceļu izbūve. Darbi šajā Rīgas centrālajā daļā noritēs līdz 2024.gada vidum, un to laikā dzelzceļa stacijas apmeklētājiem tiks nodrošināta droša iespēja nokļūt stacijas ēkā un uz vilcienu platformām.

Jau vēstīts, ka 2021.gada decembra sākumā stacijas kompleksa B tunelī iegruva griestu fragments. Sākotnējais novērtējums liecināja, ka iebrukums noticis, būvtehnikai braucot pāri apslēptai un nedokumentētai ventilācijas vai līdzīgai šahtai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu