Audi Q5 Sportback: pievilcīgāks par klasisko virsbūvi?

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Salīdzinoši nesen TV Auto ziņām gadījās izbraukt ar jauno BMW X4, un uzreiz radās interese - kā ar coupe krosovera jautājumu tiek galā citi? Un tā bija lieliska iespēja iepazīties ar pašu jaunāko Audi Q5 Sportback.

Pazīstamā premium krosovera variants ar noslīpinātu aizmugures daļu tik organiski iekļaujas Audi modeļu paletē, ka nudien jāpabrīnās, kāpēc Q5 Sportback neparādījās daudz ātrāk. Vieta kupejas virsbūvei atradās tikai otrajā modeļu paaudzē un arī tikai 2021. gadā - tātad daudz vēlāk nekā galvenajiem konkurentiem.

Raidījuma TV Auto ziņas vadītājs Normunds Avotiņš: "Ja jūs vispār uzdodat jautājumu, kāpēc no parasta Q5 vai Q3 jātaisa automašīna ar slīpu aizmuguri, tad, visticamāk, neesat šīs automašīnas mērķaudkitorija. Bet citi ir. Rietumeiropā 25% izvēlas Sportback parastā Q5 vietā. Pie mums šis īpatsvars veidojot pat pusi, un tāpat esot arī ar Q3."

Par piemaksu Q5 Sportback saņem arī jaunās paaudzes OLED aizmugurējos lukturus. Tiem iespējami trīs dažādi zīmējumi. Ja automobilis stāv uz vietas un tam no aizmugures tuvāk par diviem metriem pietuvojas cits automobilis vai satiksmes dalībnieks, automātiski tiek aktivizēti visi OLED segmenti, radot lielāku redzamo virsmu.

Normunds Avotiņš: "Nav jau arī tā, ka Sportbekā neko nevar ielikt. Bagāžnieka daļa līdz pārsegam ir tieši tikpat liela kā parastajā Q5. Augša ir mazāka. Bagāžas telpas ietilpība sasniedz 1,5 kubikmetrus, un man izdevās te ielikt 1,9 m garu iepakojumu."

Tas nozīmē, ka

Sportback saglabājis arī ikdienā nepieciešamo praktisko lietojumu.

Normunds Avotiņš: "Kokpits izgatavots harmonijā – augšā skārienjutīgs ekrāns, apakšā glītas pogas un kloķi. Lieliski."

Pa vidu zem roku balsta atrasta laba vieta bezvadu lādētājam.

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Normunds Avotiņš: "Q5 Sportback, tāpat kā parasto, var dabūt kā ar benzīnu, tā dīzeli. Joprojām pieejams arī V6 dīzelis, kam vienīgajam ir reāls Tiptronic automāts, nevis divsajūgs. Bet tas auto arī pamatīgi maksā."

Pēc cenas un snieguma attiecības izdevīgākais Sportback laikam būs Q5 45 TFSI quattro ar vienīgo benzīna dzinēju.

Normunds Avotiņš: "265 ZS nodrošina feinu dinamiku, un patēriņš ir samērīgs, ja vien pārāk nespiež pedāli grīdā."

Ja gribas apvienot dinamiku, zemu patēriņu un vēl iekļauties zaļajā kursā, jāņem kāds no lādējamiem hibrīdiem jeb TFSI e. Q5 Sportback tādu ir pat divi, un dusmīgākā summārā jauda sasniedz 367 zirgspēkus. Savukārt

cenas ziņā vispieejamākais joprojām ir divlitru dīzelis 40 TDI ar 204 zirgspēkiem.

Normunds Avotiņš: "Q5 pieder tādai automašīnu klasei, kur cilvēki gatavi atteikties no visu riteņu piedziņas. Ar Audi šis joks neiet cauri, jo mūsu tirgū visi Q5 pieejami tikai ar quattro."

Vai to likt lietā pārgājamībai vai labākai dinamikai, paliek braucēja ziņā. Tam domāti daudzie Audi drive select braukšanas režīmi.

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Normunds Avotiņš: "Man ir vēl viens novērojums. Q5 nekad nav bijis driver's car. Audi to ar nodomu izgatavoja komfortablu, drošu, ar vieglu stūri. Laikam ejot un konkurentiem kļūstot lielākiem un tūļīgākiem, Q5 beigās būs palicis gandrīz vissportiskākais."

Sportback caurmērā ir 3 līdz 4 tūkstošus dārgāks par parasto Q5.

Salīdzinājumā ar bāzes cenu, kas tuvojas 55 000, tas nav daudz, taču ir viens āķis.

Normunds Avotiņš: "Sportback ļoti piestāv S Line komplektācija – kā izskata, tā rakstura dēļ."

4000 eiro par 7 milimetriem garāku virsbūvi un mazāku bagāžnieku šķiet galīgs trakums. Taču, kā jau būsit sapratuši, Sportback stāsts nav par to.

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Audi Q5 Sportback 45 TFSI quattro

+ izskatīgs un sportisks

+ ikdienā lietojama dinamika

+ joprojām praktisks

- neliela pārnesumkārbas aizture

- ierobežota pārredzamība

- dārgāks par parasto Q5

Dzinējs: 1984 ccm, R4 turbo

Jauda: 265 ZS

Paātrinājums: 6,1

Patēriņš: 7,4

CO2: 169

Cena: no 54 750*

*) 40 TDI quattro - no 52 100 eiro

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu