Tirgotāju asociācija atbalsta viesmīlības nozares ierosināto Reira un Pavļuta demisiju (12)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts kanceleja

Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA) atbalsta tūrisma, viesu izmitināšanas un ēdināšanas, kā arī skaistumkopšanas nozares asociāciju rosinājumu no amata atkāpties finanšu ministram Jānim Reiram un veselības ministram Danielam Pavļutam.

LTA pārstāvji skaidro, ka asociācija padome vienbalsīgi pieņēmusi lēmumu atbalstīt tūrisma nozares prasību, jo "slodze un ierobežojumi tirdzniecības uzņēmumiem pašlaik ir neloģiski, epidemioloģiski nepamatoti."

Asociācijā norāda, ka no valsts puses Covid-19 krīzes situācijā netiek sniegts pietiekams atbalsts visiem mazajiem uzņēmumiem, kas ieviesto ierobežojumu dēļ cietuši visvairāk. Nenotiek arī argumentēta diskusija par ierobežojumiem, kas noteikti tirdzniecības nozarei.

Pēc LTA pārstāvju paustā, valdība nepilda solījumus gan par ierobežojumu samērošanu ar Eiropas praksi, gan par atbalsta sniegšanu cietušajiem uzņēmējiem. Šādas attieksmes dēļ daudzi mazie uzņēmumi spiesti pārcelt darbību citur vai apturēt darbību.

Tostarp, atsaucoties uz Valsts ieņēmumu dienesta datiem, asociācijā norāda, ka patlaban mazumtirdzniecībā uzņēmumu skaits salīdzinājumā ar 2019.gadu ir samazinājies par 2870 - no 24 508 līdz 21 638, savukārt, ēdināšanā par 496 - no 5241 līdz 4745.

"Jāatgādina, ka zaudējumi viesmīlībā būtiski ietekmē arī tirdzniecību un ēdināšanu. Tirdzniecībā cieš nepārtikas preču veikali, kuri bija iecienīti kaimiņvalstu tūristu apmeklējuma mērķi, kā arī būtiski mazāks apmeklētāju skaits ēdināšanas objektos," uzsver LTA.

Jau ziņots, ka 24.janvārī Tūrisma krīzes vadības komitejas sēdē tika nolemts aicināt demisionēt finanšu ministru un veselības ministru.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu