Francija atvieglo Covid-19 ierobežojumus

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Covid-19 Francijā
Covid-19 Francijā Foto: VIOLETA SANTOS MOURA/REUTERS

Neskatoties uz straujo Covid-19 izplatību, Francijā no trešdienas atviegloti ierobežojumi, kas noteikti cīņā ar pandēmiju, tostarp atcelta prasība par obligātu masku valkāšanu ārpus telpām.

Atcelti arī ierobežojumi apmeklētāju skaitam koncertzālēs, sporta spēlēs un citos pasākumos.

Iedzīvotājiem vairs arī nebūs obligāti jāstrādā no mājām, ja tas iespējams, lai gan attālināts darbs joprojām tiek rekomendēts.

Francijas valdība janvāra beigās paziņoja, ka plāno atvieglot ierobežojumus, lai gan pagājušajā mēnesī jauno Covid-19 gadījumu skaits sasniedza jaunu rekordu.

Pateicoties jaunajam vakcinācijas sertifikātam, kas aizstāj veselības sertifikātu, Francija februārī spēs atcelt lielāko daļu ierobežojumu, kas pieņemti cīņā ar Covid-19, janvārī paziņoja Francijas premjerministrs Žans Kastekss.

Vakcinācijas sertifikāts satur pierādījumu, ka persona ir vakcinējusies pret Covid-19, un tas jāuzrāda iekļūšanai bāros, restorānos, sabiedriskajā transportā un citās publiskās vietās.

Iepriekš veselības sertifikātu varēja iegūt arī personas, kas nesen veikušas Covid-19 testu un tas bijis negatīvs.

Valdība plāno no 16.februāra ļaut atsākt darbu arī naktsklubiem, kas slēgti kopš decembra, un atļaut koncertos, bāros un sporta pasākumos zonas, kurās cilvēkiem atļauts stāvēt kājās.

Stadionos, kinoteātros un sabiedriskajā transportā no 16.februāra atkal būs atļauts ēst un dzert.

Francijas varasiestādes uzskata koronavīrusa omikrona paveida radītos draudus par ierobežotiem un mazāk bīstamiem nekā iepriekšējos paveidu radītos draudus sabiedrības veselībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu